tales-of-the-tempest-znama-rpg-serie-na-ds
Novinka Tales of the Tempest - známá RPG série na DS

Tales of the Tempest - známá RPG série na DS

sleepless.

sleepless.

20. 10. 2006 14:30
Reklama

Polovina prosince minulého roku zažila představení prvního titulu v RPG sérii Tales of ... od Namca pro handheld Nintendo DS. Jeho název je Tales of the Tempest a v Japonsku by měl s definitivní platností (po několikerém odložení) vyjít příští týden 26. října. Termín vydání pro severní Ameriku, potažmo Evropu bohužel ještě oznámen nebyl. Vlastně zatím ze strany spol. Namco nepadlo jediné slovíčko o tom, že by hra vůbec měla na západě vyjít. K něčemu podobnému snad nedojde, protože přinejmenším za velkou louží je Tales of... RPG série docela hodně populární. Zatím však nezbývá než doufat, že Tales of Tempest na západě nakonec vyjde. Než se v tomto ohledu Namco nějak vymáčkne, tak je tu sada nových screenshotů a pár základních informací.

Co se příběhu Tales of Tempest týče, tak lze čekat tradiční klišé složené z vážného základu okořeněného humornými situacemi. Všechno jako obvykle začne nějakou strašlivou událostí, která hlavního hrdinu odešle na cestu za svým osobním cílem, jež se pak zvrhne v záchranu světa. Taková už je šablona, mění se pouze jména a události. Neznamená to však, že výsledkem nemůže být emocemi nabytý příběh se spoustou zajímavých situací. Jen to chce od scénáristů trošku snahy, která z několika dřívějších Tales of... titulů (neplatí o Tales of Legendia ani Tales of Symphonia) nebyla vůbec cítit a na velmi průměrném výsledku to pak bylo vidět. Nicméně o Tales of the Tempest to snad platit nebude i když příběh je skutečně jako podle výše uvedené šablony.

Hlavní hrdina Caius musí se svým přítelem, jenž se jmenuje Rubia, prchnout z rodné vesnice, k čemuž jim dopomůže nevlastní otec prvně jmenovaného. Obyvatelé vesnice totiž právě nevlastního otce hlavního hrdiny nařknou po útoku nebezpečné příšery ze spojení z rasou zrůd a chystají se jej i celou rodinu lynčovat. Caius a Rubia však díky výše uvedené pomoci utečou ačkoli absolutně netuší co s nimi teď bude. Poněkud naštvaný a zmatený Caius se tak rozhodne zjistit svůj pravý původ, což je skutečný počátek jeho velkolepého dobrodružství.

Herní systém Tales of the Tempest bude odpovídat předchozím titulům v sérii. Jen bude všechno mírně upraveno pro ovládání prostřednictvím stylusu a k hraní na dvou obrazovkách. Novinkou je zařazení multiplayer podpory pro 4 hráče, která však zatím nebyla specifikována a není tedy možné říci, zde-li půjde o multiplayer při minihrách, kooperativní hraní singleplayeru, nebo něco jiného. Jisté je však to, že hra nabídne tradiční Linear Motion Battle System, kde hráč ovládá přímo jen hlavního hrdinu a tahově volené akce pak v reálném čase vylepšuje (ve stylu bojovek) stiskem těch správných tlačítek ve správný moment.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama