Systémové požadavky Cyberpunku 2077 půjdou letos nahoru. Na slabší hardware se však nezapomene
i Zdroj: CD Projekt
Novinka Systémové požadavky Cyberpunku 2077 půjdou letos nahoru. Na slabší hardware se však nezapomene

Systémové požadavky Cyberpunku 2077 půjdou letos nahoru. Na slabší hardware se však nezapomene

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 6. 2023 09:05

Vzhledem k tomu, že chystané rozšíření Phantom Liberty do Cyberpunku 2077 slibuje přidat řadu nového obsahu (včetně dál vylepšované grafiky) CD Projekt oznámil, že dojde na některé úpravy v systémových požadavcích hry. Uvedli, že aktualizace 1.7 ovlivní chystaný dodatek i základní hru, a to jak po stránce formálně žádané grafické karty, tak i procesoru nebo SSD, které hra bude nyní potřebovat.

Reklama

  • CD Projekt oznamuje zvýšení hardwarových nároků Cyberpunku 2077
  • Cílem je, aby aktuální nároky více odpovídaly současnému stavu hry v rámci dodatku i základní hry
  • Změna by se měla projevit kolem vydání Phantom Liberty
  • Majitelé starší minimální konfigurace si hru ovšem dále zahrají

„Změny minimálních požadavků jsou odrazem našich nových standardů, které podle našeho názoru lépe reprezentují minimální konfiguraci nutnou ke spuštění hry v rozlišení 1080p při zachování průměrných 30 FPS při nízkém nastavení detailů," uvedl CD Projekt v oficiálním příspěvku. S následným odůvodněním pak dodal, že aktualizace požadavků je důležitou součástí firemního procesu pro stálé vylepšování hry i informování zákazníků a že zdokonalování a přidávání funkcí je celou dobu prioritou týmu.

Jinými slovy, nové požadavky jsou sice oficiální, ale jak jak píšeme dále, obecně jsou spíše formální; navrženy jsou tak, aby byly aktuálnější stran hardwaru, který nebyl na trhu při uvedení hry, a aby se zaměřily na výstupní rozlišení 1080p nebo 4K pro konkrétní herní předvolby.

Jednou z významných změn, které takto tedy trochu zmatečně vznikají, je např. zdánlivé vynechání podpory pevných disků. Ačkoli je totiž tradiční HDD dnes ve hře stále podporováno, v nových požadavcích by se mohl zdát opak: SSD tam není uváděno jako doporučeno, ale vyžadováno, což by mohlo značit, že HDD v podpoře hry skončilo. CD Projekt však uvedl, že nejde o nic tak drastického. Ve vyjádření ubezpečil, že pevné disky budou ve hře i nadále funkční (a obecně, že hra dál poběží i na starším minimálním hardwaru), ale že aktivní podpora těchto konfigurací skončí s updatem 1.7 a že žádné budoucí aktualizace již nebudou testovány na sestavách založených na HDD.

Nové hardwarové požadavky
i Zdroj: Hrej.cz
Nové hardwarové požadavky
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama