Svět EVE obohatí další střílečka. 40 vývojářů na ní pracuje už několik let, využívá Unreal Engine 4
i Zdroj: Hrej.cz
EVE Online Novinka Svět EVE obohatí další střílečka. 40 vývojářů na ní pracuje už několik let, využívá Unreal Engine 4

Svět EVE obohatí další střílečka. 40 vývojářů na ní pracuje už několik let, využívá Unreal Engine 4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 4. 2021 16:37

Studio CCP můžeme znát zejména díky MMO vesmírné hře EVE Online, která funguje už více jak 17 let. Právě na základě tohoto produktu studio stavělo i své další projekty, mezi které se měla dostat i akční střílečka. Prvním pokusem byl Dust 514, který se sice dočkal kladného přijetí ze strany kritiků, hráči se ale do dalšího světa EVE příliš nehrnuli. Po třech letech byl vývoj a celý projekt ukončen.

Reklama

  • Svět EVE se rozšíří o střílečku
  • Vývojáři z londýnské pobočky na ní pracují několik let
  • Základem je Unreal Engine 4
  • O hru se starají i zástupci z řad skalních fanoušků EVE Online

CCP v roce 2016 potvrdilo tvorbu další střílečky, tehdy nesla název Project Nova. O dva roky později se však vývoj této hry ukončil. Jak se ale nyní dozvídáme, vize fungující střílečky uvnitř CCP stále tepe a dokonce se na ní pracuje, což potvrdil ředitel londýnské pobočky CCP Adrian Blunt. V rozhovoru například nastínil, jak nová střílečka následuje zmíněný Project Nova.

„Vzali jsme náš koncept střílečky zpět do inkubátoru, kde se mohl vyvíjet. To zaručilo, že vytvoříme ten nejlepší zážitek pro nás i naše fanoušky. Kvůli velkým změnám v měřítku i směru dávalo smysl říct veřejnosti, jak tomuto projektu říkáme. Už nepoužíváme kódové označení Project Nova. Nově už nebudeme veřejně oznamovat naše interní kódové označení, naopak počkáme na plné odhalení.“

„Máme historii, ve které jsme naší ambicí bořili hranice. Myslím si, že to platí i pro tuto hru. Je to velmi ambiciózní hra, bude definovat žánr. A má to všechny znaky CCP. Když jsem potkal tým a hru si zahrál, byl jsem ohromen prací, kterou tým odvedl. Je nás asi 40, velikost týmu bude záviset na velikosti hry.“

Dle slov Blunta má hra „hráčské zastupitelstvo“ utvořené z těch nejskalnějších fanoušků EVE, kteří se již zapojují do vývoje. Oficiálně víme pouze to, že hra využívá Unreal Engine 4 a pracuje se na ní už několik let.

 

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama