Studio People Can Fly oznámilo nový projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio People Can Fly oznámilo nový projekt

Studio People Can Fly oznámilo nový projekt

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 7. 2020 07:11
Reklama

Studio People Can Fly momentálně finišuje Outriders, third-person střílečku s RPG prvky, jejíž vydání si takticky naplánovalo na letošní Vánoce. Už nyní však začíná pracovat na dalším projektu. Produkci AAA titulu obstará pobočka v New Yorku.

Výkonný ředitel studia Sebastian Wojciechowski se při této příležitosti pochlubil, že studio momentálně zaměstnává přes 250 lidí, což jim umožňuje otevřít další kapitolu ve vývoji celé společnosti. Ta byla dle jeho slov od počátku koncipována jako místo, kde vzniká hned několik projektů najednou, což jim nový separátní tým může zajistit. „S letošním startem další generace konzolí jsme opravdu nadšeni z budoucnosti People Can Fly a celého herního průmyslu,” dodal závěrem.

Vyjádřil se také kreativní ředitel Roland Lesterlin. Ten si v první řadě pochvaluje šanci podílet se na originální AAA hře. Zmínil se také, že jsou dveře studia otevřené všem talentovaným lidem, kteří by chtěli napomoci s dalším projektem. O tom ostatně svědčí desítky nově vypsaných pracovních pozic, kolegy poptávají pobočky ve Varšavě, Řešově, Newcastlu i v New Yorku. V příštím roce se chystá také expanze do Montrealu.

O novém projektu toho bohužel zatím příliš nevíme. Podle všeho by mělo jít o „vysoce ambiciózní a průlomovou” akční adventuru, na další detaily si však patrně ještě pár let počkáme.

V souvislosti s Outriders se zástupci studia často oháněli jeho historií, konkrétně značkami Painkiller a Bulletstorm. K tomu se letos v únoru vyjádřil jeden ze zakladatelů – Adrian Chmielarz. Tým společně s dalšími veterány opustil v době, kdy studio získal Epic. Poukázal na skutečnost, že nikdo z kreativců, kteří mají na svědomí výše zmíněné značky, už ve studiu dávno nepracuje. Nynější People Can Fly už dle jeho slov nemají s původním týmem nic moc společného.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama