Studio Mojang mění logo i jméno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Mojang mění logo i jméno

Studio Mojang mění logo i jméno

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 5. 2020 11:45
Reklama

Původně švédští autoři megahitu Minecraft vstupují do nového desetiletí s notně pozměněnou tváří. K jedenáctým narozeninám kostičkového fenoménu, který do určité míry změnil svět videoher, si nadělili změnu jména a modernější logo. Celá skupina studií, která v posledních letech vznikla, tak dostala název Mojang Studios.

Staré logo s těžko vysvětlitelným sybolem (sami představitelé Mojang jej označují jako „draka/jablko/svíčku/šicí stroj“) tak nahradila dynamická bílá stavebnice na červeném pozadí. Změnu zároveň zdůvodňují tím, že je 11 let prostě dlouhá doba, a to, co nám v roce 2009 přišlo ideální už může být dnes patřičně zastaralé. Například naše nejlepší oblečení, které už nám bude vyhovovat jen sotva.

Tak trochu neobvyklé je, že celou novinku společnost doprovodila notně abstraktním trailerem. Jméno studia je totiž složeno z takzvaných Mojangs, kreativních jednotek, které symbolizují hravost Minecraftu. Samotné slovo Mojang lze navíc ze švédštiny přeložit zhruba jako "udělátko" (gadget).

Mezi řečí pak komunitní manažer láká na zajímavou budoucnost. Dle jeho slov se Mojang vedle filmového zpracování Minecraftu a dalších doprovodných akcí zabývá i úplně novými herními projekty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama