Studio J. J. Abramse získalo dalších 40 milionů dolarů na vývoj, připravuje kooperativní AAA projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio J. J. Abramse získalo dalších 40 milionů dolarů na vývoj, připravuje kooperativní AAA projekt

Studio J. J. Abramse získalo dalších 40 milionů dolarů na vývoj, připravuje kooperativní AAA projekt

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 5. 2021 14:44

Studio Bad Robot Games režiséra poslední trilogie Star Wars JJ Abramse a herečky Katie McGrath získalo dalších 40 milionů dolarů na vývoj svého prvního projektu. Divizi filmové produkční společnosti Bad Robot tak nabobtnal celkový rozpočet na 50 milionů dolarů, tvůrci lákají na úplně novou, kooperativní značku, která by měla dosahovat na označení AAA.

Reklama

  • Bad Robot Games získali investice ve výši 40 milionů dolarů
  • Vyvíjí kooperativní titul založený na nové značce

V druhé vlně financování do studia investoval peníze investiční fond Galaxy Interactive, další finance pak přidali dřívější investoři jako Tencent nebo Horizons Ventures. Celkové kapacity tak nabobtnaly na pětinásobek a dosahují 50 milionů dolarů. Web GameSpot připomíná, že divize vznikla v roce 2018 za asistence Tencentu a Warner Bros. Autorský tým vede z pozice generálního manažera Mike Booth, jeden z původních tvůrců značky Left 4 Dead.

Konkrétnější informace o prvním projektu zatím nemáme. Studio se honosí klasickými tvrzeními o “překonávání hranic” a multiplatformním hraní. Víme jen, že by mělo jít o úplně novou IP a primárně kooperativní zážitek. Tým v současnosti hledá posily, v poslední době také nabral několik veteránů herního vývoje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama