Studio Bend údajně pracuje na nové značce. Návrh na pokračování Days Gone u Sony neprošel
i Zdroj: Hrej.cz
Days Gone Novinka Studio Bend údajně pracuje na nové značce. Návrh na pokračování Days Gone u Sony neprošel

Studio Bend údajně pracuje na nové značce. Návrh na pokračování Days Gone u Sony neprošel

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 4. 2021 09:10

Oregonské studio Bend patří pod křídla Sony už od roku 2000, autoři série Syphon Filter se postarali také o Uncharted: Golden Abyss, v posledních letech je zaměstnával vývoj Days Gone. Open-world plný freakerů a naštvaných motorkářů vyšel už před dvěma roky, není tedy divu, že se často mluví o jeho pokračování. Na něj ale možná nikdy nedojde.

Reklama

  • Návrh na druhý díl Sony neposvětila
  • Studio Bend nějaký čas vypomáhalo Naughty Dog
  • Nyní údajně pracuje na zcela nové značce

Ze zprávy od Jasona Schreiera vyplývá, že vývojáři ještě v roce 2019 nabídli Sony druhý díl, návrh ale neprošel. Sony údajně odkázala na zdlouhavý vývoj a nevalné hodnocení. Je sice pravda, že hra u kritiků příliš nezabodovala, navzdory průměrným známkám v recenzích se ale několik měsíců držela v žebříčcích nejprodávanějších titulů, což by pro vydavatele mělo být mnohem důležitější.

Schreier dodává, že se ze studia Bend stala podpůrná skupina vypomáhající na jiných projektech vznikajících v Naughty Dog. Jeden z týmů byl přidělen k práci na multiplayerové hře, zatímco druhý spolupracoval na dalším přírůstku do série Uncharted.

Vývojáři nicméně chtěli pracovat na vlastní hře, s aktuální rolí nebyli spokojeni, několik vedoucích pracovníků dokonce studio opustilo. Mezi zaměstnanci panoval strach, že je nakonec Naughty Dog pohltí. Vedení tedy požádalo, aby byli z projektu uvolněni, což se také stalo. A od té chvíle údajně pracují na zcela nové značce.

Těžko nyní říct, co se z nového projektu vyklube. Zdá se ale, že si motorky nějaký čas odpočinou, kdo ví, jestli ještě někdy vůbec dojde na další projížďku ve světě Days Gone.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama