Studio Antimatter Games, autoři IGI Origins, v létě ukončí svou činnost
i Zdroj: Antimatter Games / Steam
Novinka Studio Antimatter Games, autoři IGI Origins, v létě ukončí svou činnost

Studio Antimatter Games, autoři IGI Origins, v létě ukončí svou činnost

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 5. 2023 13:12

Společnost Enad Global 7 oznámila, že během léta ukončí provoz vývojářského studia Antimatter Games. To stojí za multiplayerovou akcí Rising Storm a vývojem prequelu kultovní stealth akce Project IGI s přídomkem Origins. Rozhodnutí je čistě strategické, provoz studia se zřejmě mateřské firmě nevyplácel.

Reklama

  • Autoři IGI Origins a Rising Storm v létě skončí
  • Studio Antimatter Games bude zavřeno kvůli úsporám

Podle Enad Global 7 je cílem ušetřit finance a zvýšit tak ziskovost. Firma měla zvažovat hned několik scénářů, nakonec se ale jako nejlogičtější volba ukázal úplný konec financování studia. Fungování by se mělo definitivně zastavit během léta a provozovatel očekává, že tím ročně ušetří až 50 milionů švédských korun, v přepočtu zhruba 102 milionů českých korun.

Vývoj aktuálního projektu IGI Origins prý nebyl na dobré cestě, co se s ním ale stane dál zatím zůstává otázkou. Podle tiskové zprávy se snažili manažeři vymyslet, jak finanční situaci zlepšit. Ve hře byla například varianta přetransformovat Antimatter Games v podpůrné studio, které by si mohly pronajímat jiné společnosti, nebo možnost uzavření vydavatelské smlouvy na značku IGI. Tyto nápady ale nakonec realizovány nebyly.

Magazín Eurogamer připomíná, že jde o další z mnoha případů výrazného šetření napříč herním průmyslem. Zaměstnance a investice tímto způsobem redukují i společnosti EA, CD Projekt, Ubisoft nebo například nezávislý tým Brace Yourself Games.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama