Street Fighter 2 dnes oslavuje 30 let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Street Fighter 2 dnes oslavuje 30 let

Street Fighter 2 dnes oslavuje 30 let

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 2. 2021 09:55 2
Reklama

Vzpomínky a nostalgie jsou nedílnou součástí života, jež mimoděk vstupují i do herního vkusu. I to je ostatně důvodem toho, proč každý z nás (nebo alespoň valná většina) dokáže bezpečně vyjmenovat seznam her, které formovaly naše mládí nebo další fáze života. A jelikož si jsme vědomi, že pro někoho může tímto titulem právě druhý Street Fighter, rozhodli jsme si společně s vámi připomenout 30. výročí této ikonické bojovky.

Street Fighter 2 se svého právoplatného vstupu na videoherní scénu dočkal všehovšudy už v roce 1991, přičemž jeho vydání pochopitelně obstarat nikdo jiný než stávající držitel značky  Capcom. Hra se téměř okamžitě zařadila mezi videoherní klasiku a vstoupila do podvědomí hráčů, jako přední představitel žánru. Tento úspěch ostatně stál i za zpopularizováním postav, jako je Ryu, Ken, Guile nebo Chun-Li, kteří se spolu v roce 1994 objevili i ve dvojici filmových adaptací  animovaném snímku Street Fighter II: The Animated Movie a hraném - a (ne)chvalně proslulém - Street Fighter. 

Vrátíme-li se ještě na skok k herním zpracováním, můžeme krátce zmínit i populární verzi pro The Super Famicom (SNES), jež vstoupila do prodeje v roce 1992 a za dobu své existence stačila prodat přes 6,3 milionu kopií. Tímto úspěchem a faktem, že se Street Fighteru 2 celkově prodalo přes 15,5 milionu kusů, se ze hry mimo očividného zlatého dolu stala i nejprodávanější hra Capcomu po další dvě desetiletí. Z pomyslného trůnu byla nedávno sesazena až Monster Hunterem World, který žebříčku prodejů přehledně dominuje s bezmála 17 miliony prodejů.

Pro zvlášť oddané zájemce celé série Street Figher, kteří dosud neměli tu čest, osobně doporučujeme oficiální dokument Capcomu z roku 2013 s názvem I Am Street Fighter, jenž rekapituluje příběh značky až k jejímu 25. výročí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama