Štědrovečerní nadílkou Epicu se nakonec stal díl ze série Metro. Dnes bychom se mohli dočkat Death Stranding
i Zdroj: 4A Games
Novinka Štědrovečerní nadílkou Epicu se nakonec stal díl ze série Metro. Dnes bychom se mohli dočkat Death Stranding

Štědrovečerní nadílkou Epicu se nakonec stal díl ze série Metro. Dnes bychom se mohli dočkat Death Stranding

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 12. 2022 07:05 2

Epic Games Store i na 24. prosince poskytl novou hru zdarma. Vánoční nabídka se tentokrát stočila ke znamenité sérii Metro, které vzniklo na podkladě knih Dmitrije Gluchovského. Skvělé Metro: Last Light Redux, které je remasterovaná verze druhého dílu, jež předchází Metro: Exodus a navazuje na Metro 2033, je opakovaný dárek, takže se nedivte, když ho již najdete ve své knihovně. Jedná se o desátou denní pozornost, kterou od Epicu o těchto svátcích dostáváme.

Reklama

  • Hrou, kterou jsme od Epicu dostali zdarma na 24. prosince, je Metro Last Light Redux
  • Odhadem pro jeho dnešní náhradu je Death Stranding od Hidea Kodžimy

Pokračování atmosférické FPS série, kde se po událostech Metra 2033 chopíme o něco ošlehanějšího Artyoma, je znovu k dostání do 17:00. Toulky moskevskými krajinami budou nicméně trochu speciální, protože ne vše zůstalo stejné. Mimo toho, že vás vývojáři ještě jednou zavedou do temných tunelů a na ozářený povrch, dostanete totiž za úkol i to projít hrou po boku postavy, která přímo zosobňuje vaše činy z konce prvního dílu.

Během svých cest budete rovněž čelit více než jen mutantům a lidské chamtivosti. Stejně jako v prvním díle i zde totiž hraje nedílnou roli střet různé politické ideologie z naší vlastní historie – včetně komunismu a nacismu –, ale i systém karmy, který jste hojně používali v prvním díle (opět s možností ovlivnit do jisté míry zakončení hry a dílčí činy v průběhu celého příběhu). Pokud se nakonec zaměříme čistě na hratelnost, tou největší novinkou je zřejmě šance volně upravovat zbraně, pokud se dostanete k ponku.

Co se týče faktu, že je rozdáváno právě Metro, pro několik hráčů to vlastně nebylo ani takové překvapení. Skutečnost, že se tak stane, naznačovalo totiž prozkoumání obrázku přímo v Epicu. Mezi slavnostními dekoracemi, které se vyskytovali u všech předešle rozdávaných her, vynikaly totiž hned dvě unikátní věci: (1) symbol, který označuje vlakovou soupravu metra, a (2) písmeno „M“, které fontem až nápadně vypadá jako písmo použité pro nadpis titulu hry. 

Tento objev tedy zákonitě vyvolává otázku, co nás čeká dále. Je-li i nyní radno věřit odhadům z internetu (tedy hlavně skutečnosti, že unikátní aspekt obrázku může být náhrdelník Sama Bridgese), dnešním bezplatným titulem na Epicu by mohlo být Kodžimovo Death Stranding.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama