Steam vystavil stopku hrám využívajících blockchainy nebo NFT. Epic je naopak vítá
i Zdroj: Hrej.cz
NFT Novinka Steam vystavil stopku hrám využívajících blockchainy nebo NFT. Epic je naopak vítá

Steam vystavil stopku hrám využívajících blockchainy nebo NFT. Epic je naopak vítá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 10. 2021 14:48

Společnost Valve dle svědectví několika studií zakázala na Steamu vydávat tituly využívajících různých forem blockchainů (tedy i kryptoměn) nebo NFT. Své rozhodnutí prý odůvodňuje tím, že mají NFT tokeny a kryptoměny v podstatě hodnotu ve skutečném světě, čemuž se Steam důsledně vyhýbá. Situaci ale velmi hbitě využil Tim Sweeney, šéf Epicu totiž posléze upozornil na to, že podobné hry jsou na Epic Games Store za určitých podmínek vítány.

Reklama

  • Steam zakázal využívání blockchainů a NFT ve hrách publikovaných na platformě
  • Tim Sweeney je naopak na Epic Games Store vítá
  • I ten ale stanovuje jisté podmínky

První zmínky o zákazu blockchainů na Steamu se objevily v pátek. Studio SpacePirate Games, autoři adventury Age of Rust postavené na sbírání NFT tokenů, na svém Twitteru zveřejnilo, že jejich hra společně s řadou dalších z nabídky platformy zmizí. Nešlo ale o kritický příspěvek, tým jen sdělil, proč k odstranění dojde a pochválil Steam za to, že s vývojáři komunikuje velmi otevřeně.

„Epic Games Store přivítá hry, které používají technologie blockchainů, pokud jejich principy vyhovují souvisejícím zákonům, mají pevně nastavené podmínky a jsou věkově omezeny relevantním orgánem. I když Epic krypto ve hrách nepoužívá, vítá inovace v oblasti technologií a financí,“ pochlubil se v sobotu na Twitteru Tim Sweeney.

Později upřesnil, že v tomto ohledu nebude úplně bezstarostný a s jednotlivými vývojáři bude přímo řešit, jak chtějí blockchainy ve svých titulech využívat. Studia také musí využívat své vlastní systémy pro směny kryptoměn. Opět se ale Epic Games Store profiluje jako přímá alternativa Steamu, která je otevřená trochu jinému hernímu obsahu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama