Steam nabízí více jak 1500 her pro Linux
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam nabízí více jak 1500 her pro Linux

Steam nabízí více jak 1500 her pro Linux

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 9. 2015 09:34 12
Reklama

Mnozí by pravděpodobně několik let nazpátek netipovali to, že se Linux dočká tak významné podpory u herních vydavatelů a vývojářů. Velké ryby na něj sice ještě tolik nemíří, ovšem situace je diametrálně odlišná co se menších a indie titulů týče. Důkazem tohoto je nový milník překonaný Steamem – knihovna této platformy nově překonala metu 1500 titulů pro Linux.

To je rozhodně solidní výsledek – Valve spustilo podporu Linuxu až v roce 2013 a takový výběr her za pouhé dva roky, to rozhodně není špatný výsledek a jedná se o parádní ukázku podporu jedné donedávna opomíjené části herní komunity. Odpořeno je to ovšem bez debat tím, že sám Gabe Newell věří v to, že budoucnost hraní leží právě v open source. Důkazem toho je i SteamOS, který je postaven právě na Linuxu.

Pro srovnání, na Windows je k dispozici více jak 6 tisíc her a pro Mac OS pak více jak 2 tisíce her. Vedle toho se Linux může jevit jako trpaslík, faktem však je, že rychlost, s jakou roste, příliš obdoby nemá a vypovídá o vzrůstající oblibě této platformy u hráčů i vývojářů.

Co na hraní na Linuxu říkáte vy? Vyzkoušeli jste někdy hraní na této platformě, nebo se raději držíte z herního hlediska zkušenějších operačních systémů či rovnou konzolí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama