Steam má 20. výročí. Valve slaví slevovou akcí a zajímavostmi z historie platformy
i Zdroj: Steam
Novinka Steam má 20. výročí. Valve slaví slevovou akcí a zajímavostmi z historie platformy

Steam má 20. výročí. Valve slaví slevovou akcí a zajímavostmi z historie platformy

Jakub Trebichavský

Jakub Trebichavský

13. 9. 2023 11:00

Zní to až neuvěřitelně, ale nejpopulárnější herní klient na PC je tu už 20 let s námi. Americké studio Valve svůj projekt Steam poprvé uvedlo do provozu 12. září 2003. Teď jubileum oslavuje spolu s hráči.

Reklama

  • Steam má 20. výročí - platforma vyšla 12. září 2003
  • Valve událost oslavuje velkou slevovou akcí
  • Dočíst se můžete i o mnoha zajímavostech z historie Steamu

Každý se už asi někdy zamyslel nad tím, jaký je průměrný věk hráčů na Steamu. Spolu s nimi se ale roky střádají i samotné platformě, která právě včera vstoupila do druhé dekády svého života. 

Americká společnost Valve, jež 12. září 2003 Steam poprvé spustila a stále stojí pevně za jeho kormidlem, se nyní o radost z výročí dělí s hráči. Přináší jim záplavu slev, přehled historických zajímavostí a upomínkové předměty. 

Společnost také dočasně změnila vzhled svého obchodu, který nyní upomíná khaki barvou na původní verzi platformy. Přes interaktivní přehled se můžete dozvědět o spoustě zajímavostí z historie Steamu - první hrou na platformě byl například dnes už odebraný side-scroller Codename: Gordon.

Steam má 20. výročí. Valve slaví slevovou akcí a zajímavostmi z historie platformy
i Zdroj: Valve

Všichni hráči si mohou vyzvednout bezplatné upomínkové předměty ve věrnostním obchodě a skutečným veteránům, kteří byli se Steamem od prvních dnů, doputovaly na jejich profily speciální odznaky.

Společnost Valve také zahájila velký výprodej všech svých her a přihodila i spoustu dalších kousků od jiných studií. Mimo jiné si tak můžete pořídit některá legendární díla studia jako Counter Strike či oba díly Half-Life za méně než 1 euro. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama