Novinka Stars of Blood je vesmírný open-world od Valve, který nikdy nevyšel

Stars of Blood je vesmírný open-world od Valve, který nikdy nevyšel

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 11. 2021 16:14

Zrušené projekty v sobě mnohdy skrývají zvláštní kouzlo vyplývající z nenaplněného potenciálu. Často se jen velmi těžko hledá pochopení pro rozhodnutí zastavit vývoj hry, která hned na první pohled dokáže zaujmout originální myšlenkou nebo neotřelým designem. Něco takového platí i pro vesmírnou jízdu Stars of Blood, na níž se pracovalo ve Valve.

Reklama

  • Objevily se artworky ke zrušené hře Stars of Blood
  • Gabe Newell ji popsal jako “hru o vesmírných pirátech”
  • V roce 2012 už byl vývoj pozastaven

V roce 2012 se ještě mluvilo o hře Stars of Barathrum. Na různých fórech se povalovaly obrázky z neznámých zdrojů, které budily velké vášně, svou troškou do mlýna přispěl i Peter König, freelancer, jenž ve Valve pracoval od roku 2008. A právě on měl být autorem několika vizuálních konceptů. Hra byla údajně postavena na pilotování vlastní vesmírné kocábky, s níž mohli hráči prozkoumávat nekonečný vesmír obrovského otevřeného světa. 

Existenci hry téhož roku potvrdil sám Gabe Newell na fóru 4chan, když prozradil, že se na ní ve skutečnosti pracovalo pod označením Stars of Blood. Titul blíže charakterizoval jako “hru o vesmírných pirátech”, bohužel ale také dodal, že byla uložena k ledu. 

Postupem času začaly na povrch nenápadně vyplouvat další a další snímky, které byly shromažďovány ve fanouškovském archivu. Některé se objevily teprve v posledních letech, většinu z nich má pravděpodobně na svědomí výše zmíněný výtvarník Peter König. Na rozrůstající se sbírku nedávno na Twitteru upozornil insider Obscure Game Aesthetics. 

Kompletní archiv si můžete proklikat zde. Obrázky tvoří zajímavou představu o tom, jak mohl vesmírný open-world v podání Valve vypadat. Částečně se v nich odráží jiné velké sci-fi záležitosti (například Star Wars, Cyberpunk 2077 nebo aktuálně vznikající Starfield), zároveň je ale patrné, že by ve výsledku mohlo jít o vskutku jedinečný titul. Za zmínku stojí také video se záběry z technického dema, které vytvořil Gray Horsfield. Jde patrně o jedinou ukázku, která Stars of Blood zachycuje v pohybu, byť o samotné hře nic moc neříká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama