star-trek-nasup-od-bethesdy
Novinka Star Trek nášup od Bethesdy

Star Trek nášup od Bethesdy

sleepless.

sleepless.

24. 9. 2006 05:51
Reklama

Fanoušci sci-fi ságy Star Trek, které už nebaví hrát pořád dokolečka nepřekonatelného (několik let starého) Bridge Commandera a chtějí něco nového, v současnosti moc na výběr nemají. Vyhlídky do budoucnosti jsou však o mnoho lepší. Nemyslíme tím chystané MMO Star Trek Online, které bude ještě pár let ve vývoji, ale trojici titulů Star Trek: Legacy,Star Trek: Tactical Assault a Star Trek: Encounters, jež vydá ještě tento rok společnost Bethesda. Všechny tři tituly vypadají na první pohled více než lákavě a hlavně jsou vyvíjeny s ohledem na platformy, na nichž vyjdou. V případě Star Trek: Legacy (vyvíjí Mad Doc Software) to znamená PC a Xbox 360, v případě ST: Tactical Assault (vyvíjí Quicksilver Software) to jsou zase handheldy DS, PSP a v případě Star Trek: Encounters (vyvíjí 4J Studios) to je konzole PS2.

První dva jmenované tituly Star Trek: LegacyStar Trek: Tactical Assault mají přes celou řadu rozdílů společný základ. V obou případech jde totiž o realtime taktickou simulaci, v níž bude hráč plnit roli velitele vesmírné letky a bude tudíž v průběhu dlouhé příběhové kampaně velet řadě známých vesmírných plavidel. Co se příběhu týče, tak už se však obě hry zásadně liší. Zatímco ST: Tactical Assault se bude odehrávat během Star Trek: Original Series, tak příběhová kampaň ST: Legacy bude roztažena přes několik seriálových řad včetně Original Series, Next Generation, Deep Space Nine, Voyager a Enterprise. Rozdílů mezi oběma tituly je samozřejmě daleko víc, ale také je tu ještě jeden prvek společný. Tím prvkem je podpora multiplayeru, která v obou titulech nabídne hráčům možnost účastnit se soubojů s živými proti hráči v několika módech.

Třetí jmenovaný titul - Star Trek: Encounters - už se od dvou výše popsaný liší daleko více. Není to totiž taktická simulace, ale arkádová vesmírná střílečka, která hráče uvede do role velitele jedné z mnoha ve hře dostupných vesmírných lodí, aby s pomocí jejího arsenálu ničil nepřítele, nebo se naopak s pomocí štítů a úhybných manévrů proti útokům nepřátel bránil. K dispozici budou vesmírná plavidla i postavy ze sérii Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager a Star Trek: Enterprise. Co se náplně misí týče, tak na hráč čekají úkoly postavené na známých momentech z výše uvedených seriálů, během jejich plnění hráč v boji využije všechny známé Star Trek zbraně – torpéda, miny, pulsní kanóny, fázery a další. Herní módy nabídne hra hned tři. Kromě hlavního Episode módu, to bude Skirmish mód (okamžité souboje) a tradiční head to head multiplayer. Jak už je výše uvedeno, tak všechny tři hry vyjdou letos na podzim. Zatím jsou k dispozici nové screenshoty z DS i PSP verzeStar Trek: Tactical Assault, screenshoty z PC verzeStar Trek: Legacy a nechybí ani nové ukázky ze Star Trek: Encounters.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama