Star Citizen už od hráčů vybral přes půl miliardy dolarů. Datum vydání stále nemá
i Zdroj: Cloud Imperium Games
Star Citizen Novinka Star Citizen už od hráčů vybral přes půl miliardy dolarů. Datum vydání stále nemá

Star Citizen už od hráčů vybral přes půl miliardy dolarů. Datum vydání stále nemá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 9. 2022 11:34 5

Studio Cloud Imperium Games vedené designérem Chrisem Robertsem projekt představilo už v roce 2012, kdy na vývoj vybralo skrze Kickstarter přes 2 miliony dolarů. Od té doby se ambice vývojářů jen zvětšují, přibývají nové slibené prvky, možnosti a zároveň i peníze přispěné fanoušky. Dle oficiálního webu už celkový objem přesáhl 500 000 000 dolarů, v přepočtu zhruba 12,4 miliardy korun.

Reklama

  • Na Star Citizen hráči přispěli přes 500 milionů dolarů
  • Stále ani přibližně nevíme, kdy vyjde

Projekt tak zůstává druhým největším crowdfundingem v historii lidstva, a s obrovskou rezervou největším, který nesouvisí s kryptoměnami. Pokud všechny finance započítáme do nákladů vývoje, tak jde zároveň i o zdaleka nejdražší hru všech dob. Na druhém místě oficiálních čísel najdeme Cyberpunk 2077 za 316 milionů dolarů, dle odhadů pak Red Dead Redemption 2 mohlo stát lehce přes 300 milionů dolarů.

Zásadní otázkou ale zůstává, kdy hra vyjde. Konkrétní datum vydání i po deseti letech ve vývoji stále nemáme. Během let studio do plánu zařadilo i singleplayerovou akci Squadron 42 s hvězdným obsazením včetně Marka Hamilla a nedávno prohlásilo, že plánuje i jejich pokračování. Studio také expanduje a otevírá a plánuje otevírat nové pobočky v dalších částech světa s ambicemi na zvětšení vývojářského týmu na tisíc zaměstnanců. Už více než rok jsme se ale nedočkali větší aktualizace předběžného přístupu.

Očekávání se různí, reálně by hra mohla vyjít někdy na konci tohoto desetiletí. Klíčové je to, aby studio nepřicházelo s dalšími velkolepými nápady a vývoj dále neprotahovalo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama