Stále to nekončí. Propouští se i u tvůrců Life is Strange: True Colors
i Zdroj: Deck Nine
Novinka Stále to nekončí. Propouští se i u tvůrců Life is Strange: True Colors

Stále to nekončí. Propouští se i u tvůrců Life is Strange: True Colors

Dominik Tománek

Dominik Tománek

28. 2. 2024 16:00 3

Po PlayStationu a řadě jiných studií došla řada i na tvůrce vývojáře z Deck Nine. Jde dokonce už o druhé kolo propouštění za poslední rok.

Reklama

Stav herního průmyslu je v současnosti žalostný. Denně přicházejí zprávy o dalším propouštění a zdá se, že žádné studio neunikne bez úhony. Nedávno se objevily zprávy o obrovském propouštění ve společnosti PlayStation, které dokonce vyústilo v uzavření celého londýnského studia a zrušení neohlášeného rebootu Twisted Metal. Na řadu teď přišli Deck Nine, studio stojící za hrou Life is Strange: True Colors. V souvislosti se „zhoršujícími se podmínkami na trhu“ oznámilo, že propustilo 20 % svých zaměstnanců. 

Toto kolo propouštění však není pro společnost první. V květnu 2023 Deck Nine Games propustilo 30 zaměstnanců před vydáním hry The Expanse: The Telltale Series, kterou vyvíjela společně s Telltale Games. Jedná se tak o druhé kolo propouštění během necelých 12 měsíců. S ohledem na tuto zprávu bude zajímavé sledovat, jak se budoucnost série Life is Strange vyvine. 

Krátce před vydáním oficiálního prohlášení potvrdila narative designérka Elizabeth Ballou, že byla propuštěna, a dodala, že zaměstnanci, kterých se to týkalo, byli odstřiženi od svého pracovního e-mailu. „Pronesli velkou řeč o tom, že nám dávají čas na rozloučení, získání potřebných materiálů atd.“ napsala, „a pak nám okamžitě zablokovali pracovní e-mail. Všichni dostaneme dvoutýdenní odstupné, včetně lidí, kteří ve studiu pracovali více než 7 let.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama