Square Enix rozhání spekulace. Popírá svou případnou akvizici
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square Enix rozhání spekulace. Popírá svou případnou akvizici

Square Enix rozhání spekulace. Popírá svou případnou akvizici

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 4. 2021 10:20

Japonské vydavatelství Square Enix dementuje prohlášení magazínu Bloomberg, hovořící o aktivním zájmu třetích stran zakoupit celou společnost. Podle firemních představitelů není článek založen na pravdě a vedení nezvažuje prodej společnosti, či její dílčí části.

Reklama

  • Square Enix popřel spekulace o vlastní akvizici, stejně jako koupi dílčí části společnosti zájemci třetích stran
  • Firma neměla rovněž obdržet žádné oficiální nabídky

Přestože se oficiální vyjádření vydavatele zdá na první pohled jednoznačné, je třeba mít na paměti, že ani jedno z tvrzení nemusí být nutně chybné. Popření nabídek ostatně neimplikuje, že se zde nenachází strany, které by byly ochotné do vydavatelství investovat, či ho přímo zakoupit. Mezi spekulované zájemce se v posledních dnech zařadil hlavně Microsoft, a to zejména pro prohlášení Phila Spencera o snaze proniknout na japonský trh a vlastnit japonské studio. O této skutečnosti v loňském roce informoval i novinář Jason Schreier.

Svou roli může podle finančního analytika Davida Gibsona sehrávat i snaha Square Enixu posílit cenu vlastních akcií po neúspěchu Marvel's Avengers. Jeho názor lze mimo jiného podpořit dalším článkem Bloombergu, uvádějící 12% nárůst hodnoty společnosti poté, co server CTFN podal zprávu o spekulované akvizici. Z dlouhodobého hlediska se jedná o největší přírůstek za posledních 8 měsíců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama