Společnost Electronic Arts kupuje studio Playdemic, které má na svědomí veleúspěšný Golf Clash
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Společnost Electronic Arts kupuje studio Playdemic, které má na svědomí veleúspěšný Golf Clash

Společnost Electronic Arts kupuje studio Playdemic, které má na svědomí veleúspěšný Golf Clash

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 6. 2021 04:47

Společnost Electronic Arts v sobě nezapře slabost pro sportovní tituly a live service model, nepohrdne ani možností oslovit hráče na poli mobilních her. To vše trefuje v rámci akvizice nového studia.

Reklama

  • EA investovalo do studia Playdemic
  • Akvizice vyšla na 1,4 miliardy dolarů
  • EA tím rozšiřuje portfolio sportovních her a posiluje svou pozici na mobilním trhu

Bylo totiž oznámeno, že EA pořídilo Playdemic, studio zaměřené na mobilní platformy, které doposud spadalo pod WB Games, dceřinou společnost firmy AT&T, která za odprodej obdrží 1,4 miliardy dolarů. 

Studio Playdemic je podepsáno pod veleúspěšnou značkou Golf Clash, která od vydání v lednu 2017 dokázala vygenerovat 80 milionů stažení napříč všemi platformami. Získala také několik cen za mobilní hru roku.

“Spojení s EA, jednou z nejúspěšnějších herních firem na světě, je pro nás důležitým krokem na naší cestě. Těšíme se, až budeme pokračovat ve vývoji značky Golf Club i nových titulů jako součást rodiny EA,” komentoval akvizici Paul Gouge, výkonný ředitel studia Playdemic.

“Playdemic je tým skutečných inovátorů, jsme nadšeni, že se připojí k rodině Electronic Arts,” prohlásil výkonný ředitel EA - Andrew Wilson. “Úspěch Golf Clubu, talent, technologie a odbornost studia Playdemic vytvoří silnou kombinaci s našimi týmy a značkami v Electronic Arts.” Wilson také zmínil, že jde o velký krok při budování strategie zaměřené na rozšiřování sportovního portfolia, od akvizice si zároveň slibuje urychlení růstu na poli mobilních her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama