Společnost EA kupuje závodní Codemasters
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Společnost EA kupuje závodní Codemasters

Společnost EA kupuje závodní Codemasters

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 12. 2020 10:29 2
Reklama

Vydavatelský gigant Electronic Arts zařadil do svého portfolia velmi výrazné jméno. Za 1,2 miliardy dolarů (v přepočtu necelých 26 miliard českých korun) koupil britské studio Codemasters. Zkušení vývojáři závodních her mají pomoct s dominancí v žánru.

„Myslíme si, že toto spojenectví nabídne Codemasters vzrušující a prosperující budoucnost a umožní našim týmům vytvářet, spouštět a provozovat větší a lepší hry pro nesmírně vášnivé obecenstvo,“ okomentoval nákup předseda Codemasters Gerhard Florin.

„Náš průmysl roste, závodní žánr roste, a společně máme možnost vést novou éru závodní zábavy,“ doplnil jej šéf EA Andrew Wilson. Dále znovu kladl důraz na kombinaci možností obou studií, která by měla vést k zlatým létům pro všechny závodní fanoušky.

Pod jednou hlavičkou se v prvním kvartálu roku 2021 sejde řada vlivných závodních značek. Jde o Dirt, Need for Speed, Burnout, Grid, Formule 1 a Project Cars. Od roku 2023 také do portfolia Codies přejde světový rallyový šampionát WRC. Z nezávodních značek lze zmínit původně českou Operaci Flashpoint, sportovní Brian Lara Cricket nebo RPG Overlord.

Pikantní je ten fakt, že původně mělo studio přejít pod křídla jiného vydavatele. Do Codemasters totiž na konci listopadu investovala společnost Take-Two Interactive. Její nabídka byla ale výrazně nižší, dle dostupných informací šlo o zhruba 870 nebo 994 milionů dolarů. EA přišlo s nabídkou doslova na poslední chvíli, v kuloárech se začalo o investici spekulovat teprve o víkendu.

V čele Codemasters nedojde k žádným personálním změnám. Připomínáme, že britští veteráni v minulosti koupili kolegy ze Slightly Mad Studios, zodpovědné za vývoj Project Cars. Zajímavostí je, že tento londýnský tým dříve vyvíjel Need for Speed: Shift (a jeho druhý díl) právě pro EA. V současnosti vyvíjí zatím neoznámený projekt, před pár měsíci šokoval příšerným licencovaným paskvilem Fast & Furious Crossroads.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama