Space Engineers opouští early access
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Space Engineers opouští early access

Space Engineers opouští early access

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 2. 2019 14:30 2
Reklama

Vesmírný sandbox Space Engineers od pražského studia Keen Software House dosáhne příští týden historického milníku. Hra totiž obdrží zásadní update, s nímž opustí program předběžného přístupu. Na svém blogu o tom informoval zakladatel studia Marek Rosa.

Vesmírní inženýři levitovali ve vakuu předběžného přístupu přes pět dlouhých let. Bylo potřeba více než 200 updatů, než vývojáři připravili hru na přerod do plné verze. S těmi nejvýznamnějšími updaty přibyly do hry nové planety, nové uživatelské rozhraní, skiny, animace postav, upravována byla také fyzika a mnoho dalších důležitých věcí.

Jak Marek Rosa v příspěvku zmiňuje, přechod na plnou verzi plánovali od chvíle, co hra vstoupila do bety, přičemž chtěli naplnit původní vizi a dodat všechny plánované herní mechanismy. Během vývoje však narazili na řadu dalších zajímavých nápadů, s nimiž na začátku nepočítali, ale do hry je i tak zapracovali (například solární panely, další planety, rotory, kola a mnoho dalších prvků). Marek Rosa se nezapomíná pochlubit, že Space Engineers byli jednou z prvních her, které se na Steamu v early access programu objevily, a jsou zároveň jednou z mála, jimž se podařilo dojít do plné verze.

Zároveň může s hrdostí říct, že jde o velmi úspěšný projekt. Celkem se podařilo prodat přes 3 miliony kopií, za měsíc momentálně napočítají více než 200 tisíc aktivních hráčů. Ostatně podporu ze strany komunity si Rosa velmi pochvaluje. Slibuje také, že přechod do plné verze neznamená, že by se hře přestali věnovat. V updatech hodlají pokračovat i nadále. Na žádném jiném projektu dle jeho slov nepracují, chtějí se plně soustředit na Space Engineers. Nejvyšší prioritu má aktuálně port na Xbox One. Marek Rosa závěrem láká na příští čtvrtek, kdy se hra s novým updatem přehoupne do plné verze. Od 18:00 je možné vychutnat si událost živě na Twitchi.

Space Engineers opouští early access
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama