Sony plánuje přenést své nejúspěšnější série na mobilní zařízení
i Zdroj: Sony / God of War press kit
Novinka Sony plánuje přenést své nejúspěšnější série na mobilní zařízení

Sony plánuje přenést své nejúspěšnější série na mobilní zařízení

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 4. 2021 09:00

Je obecně známo, že exkluzivity stojí za podstatnou částí zisků Sony, stejně jako budováním renomé konzolí PlayStation. Tento přístup se zde upevňoval po dlouhá léta, a jeho relativně striktní dodržování by nás proto mohlo uvést v přesvědčení, že výrobce konzolí neusiluje o žádnou změnu. Už příležitostné vydání vybraných her na PC dalo však napovědět, že vedle zavedeného postupu Sony aktivně zkoumá i další odvětví herního trhu. Tím nejnovějším by se podle nově nalezených pracovních inzerátů měla stát lukrativní oblast mobilního hraní.

Reklama

  • Sony hledá zaměstnance pro adaptování PlayStation her pro mobilní zařízení
  • Úkolem pracovníků má být přenos nejznámějších značek, které si s PlayStationem spojujeme

Jednou z osob, kterou PlayStation Studios vyhledává, je ředitel mobilní divize, a to v San Mateo nebo Los Angeles. Jejich úkolem bude vytvoření dlouhodobé firemní strategie na 3-5 let, přičemž zohlednit mají především přenos největších značek z domácí konzole.

„Budete řídit všechny oblasti rozšiřování našich her z prostředí konzolí a PC na mobilní & life service trh. Vaše hlavní zaměření bude spočívat v úspěšném adaptování nejpopulárnějších značek PlayStationu pro mobilní zařízení,“ vymezuje uvedenou pozici oficiální popis.

Rostoucí příklon Sony Interactive Entertainment (SIE) k utváření blockbusterů na úkor značek s nižší profitabilitou ve svém článku nedávno odrazil i magazín Bloomberg. Novinář Jason Schreier zde na popud interních zdrojů v Sony uvedl, že vedení SIE stále více tlačí na produkci velkých, zavedených značek, které se osvědčily v minulosti.

Tento dvojí metr se měl podle Schreiera přímo odrazit v postoji k možnému pokračování Days Gone, u nějž mělo vlivem nepříliš oslnivých prodejům dojít k rychlému zamítnutí. Naopak první díl The Last of Us, u kterého jsme se touto dobou dočkali jak základní, tak i remasterované verze, má obdržet dokonce plnohodnotný remake, a to přímo od studia Naughty Dog. 

Vezmeme-li zpětně do rukou zmíněnou otázku mobilního hraní, je také dobré připomenout, že se nejedná o první podobný pokus, který Sony realizovala. Už v roce 2015 došlo ostatně k uzavření divize PlayStation Mobile, přičemž pomyslné žezlo přebrala následovný rok firma ForwardWorks. Její práce byla na mobilním trhu stále pokračuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama