Sony patentuje cloudovou emulaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony patentuje cloudovou emulaci

Sony patentuje cloudovou emulaci

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

3. 1. 2014 13:11
Reklama

Dnes byl vydán patent na novou službu od Sony, která se bude jmenovat PlayStation Remix. Popis patentu naznačuje, že by se mohlo jednat o jeden z prvních plodů spojení GaiKai s PlayStationem. PS Remix umožní vývojářům "velice snadno" vytvořit mini-hry ze staršího plnohodnotného titulu emulovaného v cloudu.

Co si pod tím můžeme představit odhaluje podrobnější popis novinky z patentového úřadu:

[0006] Nacházení nových způsobů, jak hrát již existující videohry může prodloužit životnost starších her. Místo opětovného hraní té samé úrovně nebo opakovaného plnění té samé mise si hráči často přejí nové výzvy když se vracejí ke starším hrám. V reakci na tuto potřebu se herní vývojáři jali vyvíjet mini-hry. V rámci mini-hry mohou být hráči zadány nové úkoly nebo může soupeřit s přáteli o vyšší skóre ve formátu, který nebyl původně ve hře přítomen. A neboť je mini-hra odvozena ze starší hry, hráč už zná postavy a základní prvky hry a proto si pravděpodobně mini-hru zahraje.

[0007] Mini-hry často nezačínají na tradičních počátečních bodech, které byly použity v původní hře. Například, mini-hra může začít blízko konce úrovně, těsně před potkáním posledního protivníka nebo bosse úrovně. "Boss" je překážka ve formě nepřítele, která se často ve videohrách vyskytuje. Bossové jsou obecně chápáni jako vyvrcholení dané části hry a objevují se často na konci úrovně. Kvůli vyhrocené podstatě souboje s bossem mohou si vývojáři vybrat tuto část jako počáteční bod pro svoji mini-hru. Aby udělali svoji mini-hru těžší v porovnání s původní hrou, vývojáři se mohou rozhodnout omezit počet životů, které hráč dostane, nebo pozměnit herní parametry, například množství zdraví, se kterým postava začíná. (...)

[0008] Nicméně, aby mohl vývojář vytvořit mini-hru, která by začínala s takovými parametry, musí zpětně pochopit kód dané hry a pak ho přepsat. Tento postup je časově a finančně náročný, protože může vyžadovat více programátorů pro znovuvytvoření jedné hry. Navíce, protože jsou mini-hry kratší než plnohodnotné hry, je potřeba vytvořit mini-hry ve vyšším množství.

Sony patentuje cloudovou emulaci
i Zdroj: Hrej.cz

Vypadá to tedy tak, že PlayStation Remix nejen umožní streamovat klasické hry na PS4, ale také umožní nejen hrát, ale i snadno vytvářet herní jednohubky, které zabrnkají na nostalgickou strunu hráčům, kteří pamatují šedou konzoli. Zdá se také, že nový obsah by do klasických her mohl přidat nové funkcionality jako trofeje a snapshoty.

PlayStation Remix vypadá jako zábavný způsob, jak se vrátit ke starým hrám z předchozích generací a zažít s nimi něco nového. A ačkoliv byl patent podán už v červenci 2012, podobný produkt se podařil Nintendu vydat již minulý měsíc v podobě hry NES Remix, na kterou vám již brzy přineseme recenzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama