Sons of the Forest vede žebříčky hranosti. Předběžný přístup láká denně stovky tisíc hráčů
i Zdroj: Endnight Games
Sons of Forest Novinka Sons of the Forest vede žebříčky hranosti. Předběžný přístup láká denně stovky tisíc hráčů

Sons of the Forest vede žebříčky hranosti. Předběžný přístup láká denně stovky tisíc hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 2. 2023 10:20

Ostrovní survival Sons of the Forest obklopuje až překvapivá pozornost hráčů. K datu 23. února, kdy vývojáři ze studia Endnight Games konečně spustili titul v rámci předběžného přístupu, přilákala hra na Steamu už přes dva miliony hráčů. Neméně působivě pak působí i aktuální počty souběžně hrajících hráčů.

Reklama

  • Sons of the Forest zažívá úspěšný start do svého životního cyklu
  • Předběžný přístup do hry láká denně stovky tisíc souběžných hráčů 

Úspěch hry začal den po startu early accessu (24. února), kdy došlo k záznamu nejvíce souběžných hráčů o hodnotě 350 tisíc. Pro srovnání, předchůdce hry The Forest, který vyšel v roce 2018 coby debut studia, dosáhl historického maxima 76 tisíc hráčů, takže lze vidět, že nástupce je zhruba pětkrát populárnější. Současně z toho lze také usoudit, že hra zřejmě obsazuje přední příčky žebříčků. Na Steamu je v době psaní tohoto textu např. hranější než Hogwarts Legacy, Lost Ark nebo Grand Theft Auto V.

Vzhledem k číslům, které studio Endnight Games takto generuje, a podle trendu zřejmě i dále generovat bude, je vhodné zmínit i úspěch na Twitchi. V den vydání hry v předběžném přístupu zde totiž Sons of the Forest sledovalo až 777 tisíc souběžných diváků, přičemž i včera trend trval – hru tu sledovalo až 450 tisíc souběžných diváků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama