Slovenští Fishcow chystají RPG Moonfall
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Slovenští Fishcow chystají RPG Moonfall

Slovenští Fishcow chystají RPG Moonfall

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 3. 2017 11:11
Reklama

Slovenské vývojářské studio Fishcow jste mohli v minulosti zaregistrovat díky jeho prvotině s názvem Gomo. Tato adventura s hezkou kreslenou grafickou vyšla v roce 2013, od té doby ale tým rozhodně nelenil. Následující dva roky košičtí vývojáři vyzkoušeli hned několik prototypů, aby se v září 2015 pustili do RPG jménem Moonfall. A právě tomu se nyní podíváme na zoubek.

Moonfall 2D akční RPG s ručně kreslenou grafikou, které své hráče vezme do goticko-industriálního světa jménem Terra Nihil. Příběh se točí kolem Říše, která momentálně zažívá svůj zlatý věk díky objevu mocného magického elementu, nazývaného lunarium. Aby to ale nebylo tak růžové, radost z pokroku kalí nečekané nájezdy divokých domorodých kmenů, jejichž motiv je nejasný. Zvláště pak proto, že pravděpodobnost jejich úspěchu proti jedné z nejvyspělejších zemí na Terra Nihil je skutečně mizivá.

Mezi klíčové prvky hry vývojáři řadí patnáctku úrovní, které nabídnou nelineární postup. Na výběr dostanete ze třech tříd postav, tedy Vanguarda, Elemental Engineera a Shadowa. Předpokládáme, že tyto třídy reflektují klasickou RPG trojici válečník, mág a zloděj. Každá z těchto tříd dostane do vínku unikátní aktivní a pasivní schopnosti. Šatník vašeho hrdiny může obsahovat desítky typů brnění a zbraní, nouze nebude ani o různé druhy nepřátel. Kromě hlavní příběhové linie se můžete věnovat i vedlejším úkolům.

Zvláště pyšní jsou autoři hry na grafické zpracování a hudební doprovod. Kromě kampaně pro jednoho hráče jsou v plánu i různé multiplayerové režimy, jako první by do hry měla přibýt kooperace s kamarádem. O podobě Moonfallu se můžete přesvědčit nejen v naší galerii, ale i v přiloženém videu, na němž vývojáři demonstrují boj a průzkum okolí. Vypichují také ústřední melodii, která video doprovází.

Hra se momentálně nachází v programu Steam Greenlight, v případě úspěchu je plánované datum vydání stanoveno na první čtvrtletí letošního roku. Vyjít by měla na PC, Mac a Linux, konzolové verze budou brzy následovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama