Slovenská válečná tahovka Forgotten but Unbroken míří na Kickstarter. Slibuje druhoválečný odboj s českým dabingem
i Zdroj: Centurion Developments / Kickstarter
České hry Novinka Slovenská válečná tahovka Forgotten but Unbroken míří na Kickstarter. Slibuje druhoválečný odboj s českým dabingem

Slovenská válečná tahovka Forgotten but Unbroken míří na Kickstarter. Slibuje druhoválečný odboj s českým dabingem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 4. 2023 18:08

Slovenské studio Centurion Developments oznámilo spuštění kickstarterové kampaně svého chystaného titulu Forgotten but Unbroken. Ten nabídne tahovou hratelnost v zákopech druhé světové války a lokální hráče zaujme především zasazením do okupovaného Československa nebo profesionálním českým dabingem.

Reklama

  • Forgotten but Unbroken od slovenských Centurion Developments vybírá peníze na Kickstarteru
  • Studio se tak chce vyhnout nutnosti podpory vydavatelství
  • Hra láká na taktické souboje v méně profláklých epizodách z druhé světové války
  • Nabídne český dabing a československého hlavního hrdinu

Ve Forgotten but Unbroken se ujmete role Martina, mladého Čechoslováka, který se rozhodne připojit k odboji a stát se jedním z lokálních hrdinů války. Postupem času tak na svojí stranu získává další podobně smýšlející vojáky z různých spojeneckých národů a podniká mise napříč Evropou.

Sami autoři se vymezují proti ohraným kulisám Normandie nebo Stalingradu a chtějí naservírovat neokoukané části války, kdy se historie psala spíše nenápadně. Hratelnostně má titul potěšit fanoušky série Xcom, oficiální popis slibuje šestici rozmanitých povolání hrdinů s různými schopnostmi nebo stavění guerrillové základny odkud hrdinové vyrážejí do světa. Do příběhu má ale promluvit i diplomacie a možnost razit si vlastní cestu konfliktem.

Autoři od fanoušků žádají celkem 80 tisíc eur (v přepočtu necelé dva miliony korun), zatím mají přislíbené necelé čtyři tisíce s tím, že do konce kampaně zbývá skoro celý měsíc. S dalšími metami by případně došlo na kvalitnější cutscény, rozšíření sestavy hrdinů nebo kvalitněji zpracovaný deník. Nejen české hráče by pak jistě zaujalo rozšíření s přípravou operace Anthropoid, během které byl v Praze zavražděn říšský protektor Reinhard Heydrich. Česká verze hry mimochodem bude tak jako tak obsahovat dabing s Richardem Wágnerem a Petrem Rychlým.

“Umístit projekt na Kickstarter nebylo pro tým lehké rozhodnutí. Tuto platformu považujeme za klíč k vytvoření zajímavého a příjemného tahového taktického titulu nejvyšší kvality, aniž bychom ztratili tvůrčí kontrolu a nezávislost,” vysvětlují tvůrci rozhodnutí využít crowdfunding. Chtějí se tak ideálně vyhnout nutnosti spolupráce s větším vydavatelstvím, které si typicky žádá až 90% podíl ze zisku. Zároveň ale slibují, že pokud Kickstarter neklapne, hru dotáhnou k vydání svými silami. Nicméně zřejmě s nižšími produkčními hodnotami.

Pokud vše půjde podle plánu, Forgotten but Unbroken vyjde na počítače na přelomu letošního a příštího roku. V případě úspěchu by mohla vzniknout i konzolová verze.


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama