Skotské Death Stranding a vyjící mor. Shrnutí Nintendo Indie World Showcase
i Zdroj: Mobius Digital
Outer Wilds Novinka Skotské Death Stranding a vyjící mor. Shrnutí Nintendo Indie World Showcase

Skotské Death Stranding a vyjící mor. Shrnutí Nintendo Indie World Showcase

Dominik Tománek

Dominik Tománek

14. 11. 2023 20:00

Od poslední Nintendo předváděčky Indie World Showcase už uplynulo více než půl roku. Japonská společnost v rámci těchto akcí předvádí menší tituly na Nintendo Switch, které se mohou v konkurenci nové Zeldy nebo Maria jednoduše ztratit. A nouze o zajímavé hry nebyla ani tentokrát.

Reklama

Outer Wilds: Archaeologist Edition

Nejvýraznějším oznámením je určitě port oblíbené hry Outer Wilds, akční adventury z roku 2019, jejíž port sice Nintendo v roce 2021 oznámilo, ale následně ho přesunulo na neurčito. Listopadový Indie World Showcase však přinesl dobré zprávy a hra se v Archaeologist Edition (kromě základní hry hráči dostanou i DLC Echoes of the Eye) podívá na Switch už 7. prosince letošního roku. V průběhu roku 2024 by pak měla dostat i fyzickou kopii. 

A Highland Song

Příběhová rytmická 2,5D plošinovka A Highland Song se odehrává v nádherné skotské vysočině, kam se mladičká Moira McKinnon vydá na cestu za svým strýcem. Za doprovodu skotské lidové hudby se hráči vydají na dobrodružství skotskými horami. Na stovkách cest, které budou moct prozkoumat, se příběh bude budovat a přizpůsobovat podle toho, jakou cestou se vydají. A celé to působí jako skotské Death Stranding. Hra vyjde na Switch již 5. prosince.

Howl

Howl je tahový taktický lidový příběh zasazený do středověku. Zlověstný "vyjící mor" zpustošil zemi a proměnil všechny, kdo ho slyšeli, v divoké bestie. Hlavní hrdinka je hluchá a vyráží hledat lék, kterým zachrání svět. Hra určitě na první dobrou zaujme zajímavým vizuálem, který nechává vzpomenout na irský animák Wolfwalkers (v češtině Vlkochodci). Howl je k dispozici již dnes na Nintendo eShop. 

Backpack Hero

Patří k hráčům, kteří si užívají organizaci inventářů v sérii Resident Evil? Tak to je možná Backpack Hero přesně hra pro vás! Jako jeden z pěti batohových hrdinů budete plenit dungeony a přestavovat své rodné město Haversack Hill, abyste se stali místním hrdinou. Karetní rogue like hra se zaměřením na organizaci vašeho batohu je v současné době dostupná v early accessu na Steamu a dnes vychází i na Switchi.

Moonstone Island

Budovatelský simulátor života umožňuje hráčům prozkoumávat 100 procedurálně generovaných ostrovů a sbírat více než 60 velmi roztomilých duchů, vyrábět předměty, starat se o farmu, vařit lektvary, zdobit a další. Je to trochu Stardew Valley mixnuté se Studiem Ghibli. Moonstone Island vyjde na Nintendo Switch jako časově omezená konzolová exkluzivita na jaře 2024.

Další hry, které se na Indie World Showcase objevily:

  • Enjoy the Diner
  • Passpartout 2: The Lost Artist
  • Braid: Anniversary Edition
  • Planet of Lana
  • The Gecko Gods
  • Heavenly Bodies
  • Urban Myth Dissolution Center
  • Blade Chimera
  • The Star Named EOS
  • Death Trick: Double Blind
Nintendo zve na dnešní prezentaci věnovanou nezávislým hrám
i Zdroj: Nintendo

Nintendo zve na dnešní prezentaci věnovanou nezávislým hrám

Nintendo naplánovalo další Indie World Showcase, která se bude věnovat novinkám z nezávislé scény. Vysílání začne už dnes…

14. 11. 2023 13:33
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama