Sea of Thieves i jako deskovka. Nově vydaná hra zahrnuje mořeplavbu, boje i vylepšování lodi
i Zdroj: Rare / Microsoft
Sea of Thieves Novinka Sea of Thieves i jako deskovka. Nově vydaná hra zahrnuje mořeplavbu, boje i vylepšování lodi

Sea of Thieves i jako deskovka. Nově vydaná hra zahrnuje mořeplavbu, boje i vylepšování lodi

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 7. 2023 09:00

Podobně jako Call of Duty, o jehož o něco déle připravované deskovce pro vás jsme psali už tento týden, svou table-top adaptaci dostane i Sea of Thieves. Steamforged Games, kteří jsou jejími autory, oznámili, že stále rozvíjenou hru studia Rare adaptují za 60 liber (potažmo náš ekvivalent s možnou přirážkou) jako tzv. Sea of Thieves: Voyage of Legends.

Reklama

  • Steamforged Games vydalo oficiální deskovku podle hry Sea of Thieves
  • Hra nese název Sea of Thieves: Voyage of Legends a přináší zážitek, kde hráči soutěží o titul nejslavnějšího piráta
  • Autoři už dříve dělali deskovky podle Monster Hunter či Gears of War

Hra je na oficiální stránce popisována jako (nepříběhová) kompetitivní hra určená pro 2 až 4 hráče s důrazem na průzkum a mořeplavbu. 

Hráči bok po boku podnikají cesty napříč mořem, kdy se v boji proti sobě (a také čelistem Krakena a Megalodona) utkávají v tom, kdo si zvládne vybudovat svoji pirátskou pověst tak, aby vyhráli titul Pirátská legenda. 

Titul bude možné získat absolvováním cest, porážením nepřátel a také sbíráním pokladů. Nicméně nepůjde o vše. Rozšiřovat také půjde i vaši loď, která se mění pod vašima rukama, když ji budete vylepšovat.. Přejít tak budete moci například ze skromné šalupy až v impozantní galeonu, kdy navštívíte čas od času i svou základnu, abyste najali posádku, provedli opravy a prodali drahocenný náklad.

Pokud jde o délku hru, která alespoň typem hry mohla vyplynout z množství již popsaného obsahu, hra je vcelku dlouhá. Vývojáři popisují, že dokončení jedné hry může zabrat 90 až po 120 minut, což je v rámci této sorty adaptací sice již trochu zvykem, nicméně rozhodně stále delší než většina deskovek.

Na druhou stranu, balení je vcelku obsáhlé, takže to i chápeme. Celá sada má obsahovat: 7 herních desek tvořících mapu, 24 figurek, 10 kostek, 4 referenční karty s pravidly hry, 18 speciálních karet posádky, 20 karet událostí, 52 karet osudu, 52 karet plavby, 12 karet lodí, 8 karet nepřátel, a konečně i více než 300 žetonů.

Takže ano, pokud jste došli až sem, hra se skutečně řadí mezi ty deskovky, kde si na stole hromadíte žetony po tunách, což ze zkušenosti není úplně pro každého, ale pro mnoho hráčů ano. 

Nicméně autoři věří, že dokáží zaujmout alespoň hráče Sea of Thieves, kteří hru stále hrají. Sherwin Matthews ze Steamforged totiž dále popisuje, že vše od NPC a nepřátel, přes oblasti a předměty, až po tón hry, je přímo vytvářené na motiv Sea of Thieves, ač přidané mechanismy samozřejmě zaručují, že půjde o trochu jiný zážitek.

Dodatečně pak na samotný závěr podotkněme ale ze všeho asi to nejdůležitější. Společnost Steamforged měla totiž v minulosti již co dočinění s dalšími stolními adaptacemi (jako např. Dark Souls či Monster Hunter), a ne vždy to pak dopadlo úplně dobře. Důvod je poměrně prostý. Věrně sice adaptovala původní látku, co se týče jejího zasazení, nicméně většinou velice ploše po stránce mechanismů, takže hry působily nakonec průměrně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama