S.T.A.L.K.E.R. 2 se zahalí do hávu Unreal Enginu 5
i Zdroj: Hrej.cz
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 se zahalí do hávu Unreal Enginu 5

S.T.A.L.K.E.R. 2 se zahalí do hávu Unreal Enginu 5

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 8. 2021 10:45

Zmrtvýchvstání kultovní série ruského studia GSC Game World se při svém vydání pochlubí Unreal Enginem páté generace. Vedle potvrzeného nasazení enginu pro Senua’s Saga: Hellblade II od studia Ninja Theory půjde tak o jednu z prvních her, která se nejnovější technologií Epicu pochlubí.

Reklama

  • S.T.A.L.K.E.R. 2 bude jednou z prvních her běžících na Unreal Engine 5

Technologie Unreal Enginu 5, jež byla oficiálně představena loni a letos byla doplněna o spuštění předběžného přístupu, nebude veřejnosti plně dostupná až do počátku příštího roku. Jak nicméně vývojáři Stalkera 2 podotkli už počátkem letošního roku, právě jejich hra bude nejnovějším enginem společnosti Epic Games poháněna. Do nynějška jsme nicméně netušili, že nakonec půjde skutečně o jeho nejmodernější iteraci, a nikoli usuzovanou čtvrtou generaci. Je však dost možné, že přechod od jedné technologie k druhé nastal až v průběhu vývoje.

S použitím připravovaného Unreal Enginu páté generace rovněž dává smysl i datum vydání korespondující se spuštěním plné verze enginu. Už od letošní E3 ostatně víme, že se Stalkera 2 na PC a konzolích Xbox Series dočkáme 28. dubna příštího roku a s větším zpožděním i na PS5. Jako náznak náročnosti titulu na PC nabídli vývojáři už dříve minimální i doporučené systémové požadavky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama