Rust díky streamerům překonává svůj rekord
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rust díky streamerům překonává svůj rekord

Rust díky streamerům překonává svůj rekord

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 1. 2021 09:38
Reklama

Od chvíle, kdy v herním průmyslu propuklo šílenství okolo survival her, se na mezi více či oblíbenými tituly drží Rust. Pokud jste toto tehdejší šílenství sledovali, určitě víte, o co jde – sandboxová survival hra, ve které se kromě jídla, pití či podchlazení staráte také o postavení vlastního přístřešku, výrobu nástrojů a při nejlepší formě můžete pořádat nájezdy na nepřátelské pevnosti. Už od svého vydání byla hra oblíbená mezi tvůrci obsahu, což se v posledních týdnech opět potvrzuje.

Jak už jsme vás několikrát přesvědčili, streameři mohou být při větším spojení obrovskou hnací silou herního průmyslu – v minulosti právě díky těmto tvůrcům prorazilo Fall Guys: Ultimate Knockout, Among Us nebo Phasmophobia. V současné chvíli se na této vlně opět veze Rust. Skupina YouTuberů známá jako Offline TV totiž založila vlastní Rust server, na který pozvala spoustu dalších „kamarádů“ a kolegů.

Díky tomu se tak Rust podařilo překonat svůj rekord v počtu hráčů – v jednu chvíli jich bylo přítomných 134 255, což trhlo číslo z dubna minulého roku. S popularitou na streamovací platformě Twitch.tv ale svádí souboj s dalším držákem jménem Escape From Tarkov. Studio Battlestate Games totiž opět spustilo akci, díky které má každý streamer, který hraje EFT, zpřístupněné tzv. Drops, tedy možnost pro diváky za sledování streamu získat předměty do této hry. A zatímco diváci chtějí získat předměty, streameři nahánějí čísla. V tuto chvíli tak má EFT na Twitchi více než 250 tisíc diváků.

Rust díky streamerům překonává svůj rekord
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama