Rozšíření pro Horizon se již těší launch traileru. Vidět můžete nové QTE prvky i pohled na zatím největšího robota
i Zdroj: Guerrilla Games
Horizon Forbidden West: Burning Shores Novinka Rozšíření pro Horizon se již těší launch traileru. Vidět můžete nové QTE prvky i pohled na zatím největšího robota

Rozšíření pro Horizon se již těší launch traileru. Vidět můžete nové QTE prvky i pohled na zatím největšího robota

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 4. 2023 10:55

Společnosti Guerrilla a Sony byly dosud velmi tajnůstkářské o tom, co nabídne rozšíření Burning Shores pro Forbidden West, ale vzhledem k tomu, že vydání již za humny (19. dubna), nabídly další pohled, co nás čeká. Rozšíření bylo koneckonců oznámeno již koncem roku 2021, takže je s podivem, že nevíme více. Guerilla Games již dříve řekla, že se do příběh dostaneme až po dohrání hlavní kampaně a že k nevydání PS4 verze vedlo to, aby se vylepšila oblaka a vypadala realističtěji. To dává smysl, protože Burning Shores se v prvé řadě zaměřuje právě na vzdušné cestování, což odhaluje i nová ukázka, kterou dostáváme nyní.

Reklama

  • Forbidden West: Burning Shores se dočkalo launch traileru
  • Spolu s tím vývojáři s Guerrilla Games přinesli i novou gameplay ukázku
  • V té se zaměřují více na nové QTE sekvence, které lze v rámci bojů použít k poražení nepřátel

Jak už víme delší dobu – a je to i základem marketingu –, v Burning Shores se hlavní hrdinka vydá do trosek Los Angeles, které je nyní oblastí dvou extrémů – jednak je to místo napůl zatopené a pod hladinou moře a dále je napůl poseté aktivními sopkami, což znesnadňuje pohyb. Nicméně, jak dokazuje trailer, je zde i třetí hrozba. Území města nově zachvátilo i nebezpečí obřího pavoukovitého stroje, a Aloy se tak bude muset spojit s kmenem Quenů a novou společnicí Reykou, aby tento stroj zastavila.

To, jak se to stane a proti čemu stojí, popisuje pak právě nový příběhový trailer. Nicméně, jelikož nová hratelnost nebyla zatím příliš vystavena na odiv, je zde i nová gameplay ukázka, která se objevila na Twitteru. Zde Aloy pro změnu stojí proti strojům po boku svých druhů, přičemž čas od času vše ukončí překvapivě kvapně, když pomocí nového quick-time mechanismu ihned sprovodí ze světa i ty největší nepřátele. 

Prostředek, pomocí něhož se tak děje, je navíc kuriózně staronová funkce. Možná si vzpomenete, že Forbidden West představil při vydání velice užitečný hák, který Aloy umožnil úchyt na vybraných místech, a tím cestovat po okolí i během boje. Inu, nyní je tu tento hák také, ale vedle své původní funkce je nyní použitelný i v rámci bojů k létání mezi nepřáteli.

Nicméně, pokud vás zajímá spíše kulisa, kde se boj odehrává, vězte, že, nejde o vše, co hra nabídne. V rámci hlavní ukázky, s níž se lze seznámit výše, se před vámi totiž otevře znovu pohled i na Sunwinga, tedy stroj, který byl ukázán dříve coby nový prostředek dopravy. Jeho schopnost je i nadále stejná a zůstává u toho, že se s hráčem umí vznést vysoko do oblak, stejně jako nořit do hlubin oceánů, kde slouží k rychlejší přepravě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama