Řezníkova hra Život není krásný: Poslední exekuce vyjde konečně letos. Bude ale o dost dražší (aktualizováno)
i Zdroj: ZNK / Poslední exekuce press kit
České hry Novinka Řezníkova hra Život není krásný: Poslední exekuce vyjde konečně letos. Bude ale o dost dražší (aktualizováno)

Řezníkova hra Život není krásný: Poslední exekuce vyjde konečně letos. Bude ale o dost dražší (aktualizováno)

Jakub Fišer

Jakub Fišer

25. 8. 2023 16:25 1

Zatím poslední osmý díl videoherní série Život není krásný od kreslíře, režiséra a rappera Martina Pohla je ve vývoji již 5 let. Po úspěchu v crowdfundingové kampani se po hře trochu slehla zem a připomíná ji pouze staré video, které lákalo právě na onu kampaň.

Reklama

  • Osmý díl série Život není krásný vyjde ještě letos, uvedl sám Řezník
  • Kvůli náročným procesům však bylo nutné najmout externí IT firmu

Aktualizace 25. 8. v 16:25

Se zájmem o vývoj Život není krásný 8 jsme kontaktovali samotného šéfa celého projektu, rappera Řezníka. Ten uvedl, že z celkových 400 tisíc korun vybraných na Hithitu je nutné odečíst zhruba 250 tisíc korun, které spolkla výroba odměn, daně a provize Hithitu.

Na samotný vývoj hry tak zbylo zhruba 150 tisíc korun. Hrubý návrh nákladů však činil zhruba 350 tisíc korun. „Nepočítám tam svojí práci, práci zvukaře, 2 programátorů a dodatečnýho grafika, který pak budou mít vejplatu z případnýho zisku,“ uvedl. Na kolik peněz vyjde externí IT firma, která má hru dodělat, bohužel uvést nechtěl.

Původní článek z 24. 8. (15:00)

Život není krásný 8 s podtitulem Poslední exekuce bude dost možná poslední hrou z této série, kterou Pohl a jeho tým zpracují. V hlavní roli exekutora Vladimíra prožijete jeho poslední pracovní den před nástupem do důchodu. Jak se ukázalo, vývoj zatím posledního dílu série ZNK je složitější a dle všeho i nákladnější, než bylo původně zamýšleno.

Studio ZNK vyhlásilo crowdfundingovou kampaň v létě 2018 a požadovali 300 tisíc korun. Nakonec vybrali 408 tisíc korun. Od té doby se však se hrou moc nehnulo, Pohl musel průběžně uklidňovat své fanoušky, že hra skutečně vzniká a na odměnách pro podporovatele se pracuje.

Včera se na Hithitu a na facebookové stránce ZNK objevil nový příspěvek přímo od Řezníka a jeho vývojářského týmu. Z toho vyplývá, že hra by měla dorazit ještě letos, očekávají se však násobně vyšší výdaje. Pro dokončení projektu totiž byla najata externí IT firma.

„Pravdou je, že kvůli velký časový vytíženosti programátorů se na hře pracovalo opravdu velmi pomalým tempem, takže jsem se rozhodnul (a ano, měl jsem to udělat dřív) najmout externí IT firmu a nechat hru dokončit i za cenu větších dodatečných nákladů.

Na hře se teď opět pracuje velmi usilovně a dle dohody by měla být brzo hotová. Stoprocentně do konce roku bude včetně betatestu venku. Sorry za tak dlouhý čekání - hra existuje, není to podvod, jenom jsme si ukousli trochu větší sousto než na jaký jsme měli kapacitu,“ stojí v prohlášení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama