Remaster Alana Wakea by mohl obsahovat drobné změny odkazující na další projekty od Remedy
i Zdroj: Hrej.cz
Alan Wake Remastered Novinka Remaster Alana Wakea by mohl obsahovat drobné změny odkazující na další projekty od Remedy

Remaster Alana Wakea by mohl obsahovat drobné změny odkazující na další projekty od Remedy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 9. 2021 03:25 2

Za necelé dva týdny se v očekávaném remasteru vrátí Alan Wake. Z dostupných informací vyplývá, že na proslulého spisovatele čeká ta samá noční můra, akorát v trochu lepší grafice. Remaster by se však nakonec v některých aspektech mohl od původní verze odklánět. Autoři k tomu totiž mají své důvody.

Reklama

  • Thomas Puha z Remedy poukázal na možné změny v remasteru Alana Wakea
  • Fanouškům doporučil, aby při hraní dávali pozor
  • Remaster by mohl odkazovat na další projekty, kam možná spadá i regulérní pokračování

Studio Remedy Entertainment dalo jasně najevo, že se chce pokusit o vytvoření velkého univerza, v němž by se měl odehrávat děj několika chystaných her z jeho produkce. První krok už ostatně učinili v rámci Control, které mimo jiné slouží jako jakési zastřešení jejich předchozích titulů. Na to naráží i David v recenzi druhého rozšíření: “Jako Altered World Events (AWEs) FBC označuje události, v nichž se nadpřirozené síly promítnou do naší reality. Přesně to se stalo také známému spisovateli, když se rozhodl strávit dovolenou v zapadlém městečku se svou ženou Alice.”

Fanoušci nyní podezřívají autory, že vnímají remaster jako možnost pozměnit historii a upravit si některé konkrétní věci, aby se hra lépe propojila s dalšími tituly, možná i s těmi budoucími. Že dojde na jisté změny naznačil v rozhovoru pro Axios šéf marketingu - Thomas Puha. “Určitě dávejte při hraní remasteru pozor, to je vše, co k tomu řekneme.”

Nyní víme, že v Remedy vznikají dva nové AAA tituly zasazené do stejného světa. Jedna z nich se nedávno překlopila do fáze plné produkce, spekuluje se, že jde o regulérní druhý díl. Na projektech studio spolupracuje se společností Epic Games. 

Na řadě je ale blížící se remaster, který připomene původní hru. Vyjde 5. října na konzolích PlayStation 4, Xbox One a na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama