Ředitel CD Projektu Marcin Iwiński končí. Koncem roku předá pozici dále, stane se předsedou dozorčí rady
i Zdroj: CD Projekt
Novinka Ředitel CD Projektu Marcin Iwiński končí. Koncem roku předá pozici dále, stane se předsedou dozorčí rady

Ředitel CD Projektu Marcin Iwiński končí. Koncem roku předá pozici dále, stane se předsedou dozorčí rady

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 10. 2022 10:15

Včerejší oznámení budoucí strategie polského studia CD Projekt Red se netýkala pouze her. Vedení nám zde prozradilo také například záměr přidat do všech odhalených titulů multiplayer, oznámilo nové studio a ke všemu se také vyjádřil teď už bývalý ředitel CD Projektu Marcin Iwiński.

Reklama

  • Marcin Iwiński končí na pozici ředitele CD Projektu
  • Na konci roku nastoupí na pozici předsedy dozorčí rady

Iwiński je jedním ze spoluzakladatelů studia a slouží v něm už od roku 1994. Po poprasku s Cyberpunkem toho ale očividně už bylo moc a důležitá tvář studia odstupuje ze své ředitelské pozice. „Je to pro mě obrovský moment. Jsem v CD Projektu téměř 30 let a viděl sem, jak se z malých vášnivých rebelů stalo mezinárodní vývojářské studio s příběhovými RPG, které milují miliony hráčů. Když sem tehdy s Michalem Iwińskim zakládal tuto společnost, nemyslím si, že si kdokoliv z nás dokázal představit tuto neskutečnou jízdu, a to ani v těch nejdivočejších snech.“ píše Iwiński.

„Já v CD Projektu nyní začínám novou kapitolu. Podávám kandidaturu na roli předsedy dozorčí rady a odstoupím ze své pozice CEO. Na konci letošního roku předám všechny své povinnosti kolegům z rady,“ prozradil Iwiński. Ve své nové roli tak bude organizovat práci dozorčí rady nad celou společností CD Projekt Capital Group, nicméně povinnosti ředitele vývojářského studia nově padnou na někoho z ředitelské rady. 

Zároveň jsme se ještě dozvěděli, že se firma rozrostla o další vývojářskou pobočku, a to v Bostonu. Ve stejném městě sídlí i The Molasses Flood, které pracuje na jednom z nově oznámených projektů, nicméně nové studio má být od tohoto týmu kompletně odděleno, a tím „naplno využít potenciál talentů v Severní Americe.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama