Rebellion odhalují Sniper Elite 5. Boj proti nacistickému teroru se přesune do Francie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rebellion odhalují Sniper Elite 5. Boj proti nacistickému teroru se přesune do Francie

Rebellion odhalují Sniper Elite 5. Boj proti nacistickému teroru se přesune do Francie

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 12. 2021 08:00

Příští únor tomu bude přesně pět let od vydání čtverého dílu Sniper Elite. Britské studio Rebellion, které je pod ním, ostatně jako i zbytkem série, podepsáno, však nechce usnout na vavřínech. Svůj nejnovější díl, honosící se číslovkou pět, si s jeho prvním trailerem poschovalo až po The Game Awards.

Reklama

  • Britské studio Rebellion oznámilo Sniper Elite 5
  • Nejnovější pokračování série se na PC a konzolích staré i nové generace objeví v příštím roce
  • Zaměří se na nacistickou operaci Kraken v prostředí Francie

Nejslavnější značka Rebellionu se společně se Sniper Elite 5 vrátí v příštím roce. Nacistická mašinérie se po devastaci jižní části Evropy přesouvá na sever, a to pochopitelně i s hrdinou celé série, Karlem Fairburnem. Z okupované Itálie se tedy vydáváme na obranu Francie, přičemž naše pomoc místnímu odboji bude motivovaná zhatěním nacistické operace Kraken, mající potenciál k ukončení války ještě před zásahem Spojenců.

Čas bude odpovídat roku 1944, a to před Dnem D a krátce po konci děje Sniper Elite 4. Scenérie by se měly zásluhou extenzivní fotogrammetrie zase o chlup přiblížit skutečnosti, přičemž úpravě neujde ani X-ray záběr na letící kulku. Ten se nově na pochlubí vylepšenou fyzikou tříštění kostí, větší filmovostí a možností aktivace i u jiných palných zbraní než jen odstřelovací pušky – jejich samotná upravitelnost představuje pak další z mechanismů, který se ve hře objeví.

Po stránce hratelnosti slibují vývojáři opět rozmanitou herní náplň. Vyjma tradiční kampaně dojde i na PvP režim pro 16 hráčů nebo kooperaci ve třech proti vlnám nepřátel. Opomenout na konec nelze ani naskočení do kampaně jiného hráče. To se projeví ve stejném duchu jako v Deathloop, a umožní tak danému hráči převzít dočasnou kontrolu nad odstřelovačem a zneškodnit primárního hráče.

Sniper Elite 5 zamíří v roce 2022 na PC (Epic Game Store, Steam, Microsoft Store) a konzole Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4|5. V den vydání bude hra dostupná i na Game Passu pro PC a Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama