Real-timová strategie The Valiant přináší delší pohled na líté středověkého boje
i Zdroj: THQ Nordic / KITE Games
Novinka Real-timová strategie The Valiant přináší delší pohled na líté středověkého boje

Real-timová strategie The Valiant přináší delší pohled na líté středověkého boje

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 8. 2022 10:00

Začátkem tohoto roku KITE Games oznámili, že hráčům strategií nadělí The Valiant, výpravné putování středověkem během, něhož se zúčastníme pátého křižáckého tažení. Část pátečního přenosu THQ Nordic, pod které studio spadá, nemohla proto proběhnout bez další prezentace titulu. Podívali jsme se na rozlehlou taktickou mapu i plenění země v reálném čase.

Reklama

  • Letos oznámená strategie The Valiant přináší novou gameplay ukázku

Protože jsme se o hře u nás ještě nepsali, uděláme si krátké shrnutí toho, co vlastně přináší. The Valiant sledujte příběh Theodericha von Akenburga, bývalého křižáckého rytíře, který se po seznání krutosti války ještě jednou vrací do boje kvůli duchům vlastní minulosti. U Theoderichových dveří se objeví mladý mnich, který mu vylíčí novinu, že úlomek hole, který kdysi nalezl s bratrem, obsahoval zvláštní sílu, která jeho pokrevnímu druhovi  otrávila mysl. 

Theoderich se po vyslyšení zpráv okamžitě vydává na výpravu za získáním zbývajících relikvií hole. Jeho cílem je pochopitelně cíle dosáhnout ještě před bratrem, čímž souběžně zahájí i výpravu, která ho povede Evropou a Blízkým východem. Během své cesty se nicméně nebude muset zemí plahočit sám. Setká se totiž také s mnoha válečníky, včetně ostříleného německého rytíře a ambiciózní velitelku žoldáků.

Přejdeme-li už k náplni toho, co budeme dělat, Valiant bude středověká fantasy bojová RTS se vším všudy. Chopíme se šermířů, lukostřelců i kavalerie, přičemž chybět nebude ani pět hrdinů, z nichž každý má svůj strom dovedností. RPG prvky následně rozšiřuje i relativně propracovaný systém vybavení. Postavy mohou od padlých nepřátel například sbírat nové kusy zbraní a brnění, čímž mohou zvyšovat nejen své statistiky, ale i dovednosti. 

Kromě kampaně pro jednoho hráče s 15 misemi a filmovou výpravou bude mít hra také multiplayerové využití. Jednak je tu kooperativní boj proti sílícím vlnám nepřátel až pro 3 hráče a dále také PvP v režimech 1v1 a 2v2. 

Co se týče vydání, hra je bez konkrétního data nadále chystána pro PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama