Randy Pitchford se zastává Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Randy Pitchford se zastává Borderlands 3

Randy Pitchford se zastává Borderlands 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 4. 2019 11:25 22
Reklama

Stejně jako Metro Exodus, The Division 2 či Anno 1800, i nové Borderlands je pod tlakem hráčské kritiky za umístění na Epic Games Store. CEO Gearboxu Randy Pitchford se ale rozhodl proti této kritice postavit a vysvětlit hráčům, proč je právě toto rozhodnutí správné.

Stejně jako u Metro Exodus, i zde vývojářské studio nerozhodovalo o tom, kde hra nakonec vyjde. O tom rozhodoval vydavatel, v případě Borderlands 3 šlo o 2K Games. Dle Pitchforda si všichni uvědomují, že Epic Store v mnoha ohledech za Steamem zaostává, ale hráči musí pochopit, že Borderlands 3 tu zatím není, vydání je naplánováno až na září. Za tu dobu se celý Epic Games Store může zcela změnit.

Velkou výhodou Gearboxu je dle Pitchforda to, že Borderlands 3 bude tou největší hrou, která na Epic Games Store vyjde, a výkonný ředitel tak spoléhá na to, že Epic investuje spoustu práce a peněz do toho, aby většinu doplňků, které ještě Epic Store nemá, do vydání Borderlands 3 dodělal.

Šéf Gearboxu navíc zmiňuje, že je strašně důležité, aby zde byl nějaký konkurent pro Steam, který zároveň konečně rozhýbe vody s digitálními obchody. „Za 10 let sice nemusí být vítězem Epic Store, ale nejspíše to nebude ani Valve a Epic Games konečně otevřeli dveře do živé kompetetivní ekonomiky.“

„Takže teď společně zkousneme to, že Borderlands 3 bude na Epic Games Store. A já vím, že spousta z vás mě bude nenávidět, nadávat mi atd. A klidně si řvěte, nadávejte, stalkujte mě, cokoliv. Ale jednoho dne se společně podíváme do minulosti a uvědomíme si, že tohle byl ten moment, kdy digitální obchod na PC nevlastnil jeden monopol.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama