PUBG Mobile v Indii omezuje herní dobu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG Mobile v Indii omezuje herní dobu

PUBG Mobile v Indii omezuje herní dobu

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

24. 3. 2019 13:42 1
Reklama

PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile po svém vydání rozšířila popularitu známé battle royale akce i do míst, kam se jí ještě ve velké míře dostat nepodařilo. Dostupnost na všudypřítomných mobilech a především free-to-play model zafungovaly především na hráče v Asii a přinesly s sebou hned několik problémů.

Nevídanému zájmu se hra těší především v Indii. Situace bohužel zašla tak daleko, že někteří mladí hráči dokonce vlivem přílišného hraní PUBG přišli o život, jiní připravili své rodiny o velké peníze za mikrotransakce nebo si vynucovali nákup výkonnějšího mobilu za účelem pohodlnějšího hraní. Tyto problémy se do jisté míry týkají celého světa a různých her, v Indii se to ale rozhodli razantně řešit.

Hraní PUBG Mobile bylo v některých městech po nářcích rodičů zakázáno. Jsou dokonce známy případy, kdy bylo několik teenagerů kvůli hraní hry na veřejnosti zatčeno. Do toho všeho vstupují ještě vývojáři, kteří se zřejmě pokusí hraní svými prostředky také regulovat.

Několika uživatelům se totiž začalo ve hře objevovat upozornění, že jejich účet byl kvůli příliš dlouhému hraní dočasně zablokován. Změna ještě evidentně nedorazila ke všem hráčům, někteří totiž dál hrají bez omezení, jiní si naopak stěžují, že k odstavení jejich účtu došlo již po 2–4 hodinách. Na jaké hodnotě se restrikce nakonec ustálí, a jestli se rozšíří do dalších regionů, se dozvíme už brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama