PS5 firmware stále způsobuje problémy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS5 firmware stále způsobuje problémy

PS5 firmware stále způsobuje problémy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 11. 2020 08:51 9
Reklama

Hráči, kteří investovali do konzole PlayStation 5, se bohužel nevyhnuli poměrně zásadním problémům, některé z nich dokonce vyžadovaly uvedení do továrního nastavení. Komplikace způsoboval nejčastěji úsporný režim a snaha spustit PS4 hru z externího disku, což mnohdy vyústilo v chybovou hlášku, podle níž došlo k poškození databáze. Update firmwaru už je sice na světě, nezdá se ale, že by problémy vyřešil.

Informace k updatu byly tradičně velmi strohé, uživatelé se dozvěděli, že jeho nainstalováním dojde ke zlepšení výkonu. Výše uvedených problémů se ale zřejmě vůbec netýkal. Například remaster Spider-Mana z roku 2018 stále působí potíže po přechodu do úsporného režimu.

Na Twitteru se tedy krátce poté ozval James Stevenson z Insomniac Games. On sám podle všeho tento problém nemá, slíbil ale, že s týmem chybu odstraní. Dle jeho doporučení by měli hráči před spuštěním úsporného režimu hru vypnout. Doporučení přitom platí i pro Milese Moralese.

Zatím se tedy zdá, že patch nepřišel se systémovým řešením chyby, což znamená, že bude muset být ošetřena na straně vývojářů. Dle ohlasů dalších uživatelů navíc patrně ani nebyl vyřešen problém s frontou během stahování her, na což si při testu stěžoval také Tadeáš.

Právě dnes jde PlayStation 5 do prodeje i u nás. Pokud tedy budete mít to štěstí, že se na vás nová mašina dostane, pochlubte se v komentářích, zda také s firmwarem konzole bojujete.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama