První Spyro oslaví příští týden už 25 let. Na počest jeho narozenin se dozvídáme prodeje remaků
i Zdroj: Toys for Bob / Activision
Spyro Reignited Trilogy Novinka První Spyro oslaví příští týden už 25 let. Na počest jeho narozenin se dozvídáme prodeje remaků

První Spyro oslaví příští týden už 25 let. Na počest jeho narozenin se dozvídáme prodeje remaků

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 9. 2023 08:45

Ač se to zdá k nevíře, značka Spyra letos oslaví už čtvrt století od svého vzniku, kdy první díl přišel v roce 1998. Do dnešního dne má tato skvělá série adventur na kontě asi 15 her, ač do toho počítáme i nověji vzniklé předělávky nebo také crossovery. Právě předělaná trilogie je však jedním z nejvíc úspěšných dílů, takže ji rozhodně nesmíme vynechat. Na svém kontě má s nejnovějším oznámením už 10 milionů prodaných kusů, které nastřádala s verzemi pro PS4, Xbox One, PC a Nintendem Switch.

Reklama

  • Spyro Reignited Trilogy prodalo za 5 let od vydání už 10 milionů kusů
  • První díl celé série oslaví 9. září také své 25. narozeniny

Od vydání kolekce, která v roce 2018 dorazila na PS4 a Xbox One s kompletními remaky prvních 3 dílů série (Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage!, Spyro: Year of the Dragon), uplynulo už 5 let, kdy právě 25 letos uplyne od vydání prvního dílu studia Insomniac. 

Oslava tohoto okamžiku připadne už na tento měsíc, kdy první hra série vyšla v USA 9. září roku 1998. Právě na počest tohoto okamžiku (resp. „Spyroversary“, jak se započatý měsíc rozhodl nazvat oficiální účet série), zveřejnili sdíleli Toys for Bob údaje o prodejních číslech trilogie, kterou jsme zmínili výše. 

Toto číslo, které výše spojili s výslednými 10 miliony, vychází z většího firemního průzkumu započítávající všechny vzniklé verze. Jedná se tak o číslo, které kromě konzolí a PC bere např. v potaz i digitální a fyzické prodeje, kde ty druhé poskytli maloobchodní partneři společnosti Activision. 

Ačkoli se v tomto směru nedá říci, která platforma přispěla k výslednému milníku nejvíce, pro původní verzi platilo, že se lépe prodávala na PS4. V rámci let se však trilogie dostala i mimo Xbox One a PS4, takže nelze soudit, že tomu tak i zůstalo. Rok po svém prvním vydání vyšla ostatně i na původně vynechané PC (Steam) a Nintendo Switch, kde právě na druhém sbírala chválu za kvalitu portů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama