Přemapovat lze nově i klasický XONE ovladač
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přemapovat lze nově i klasický XONE ovladač

Přemapovat lze nově i klasický XONE ovladač

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

17. 11. 2015 14:03 3
Reklama

Xbox One se v uplynulém týdnu dočkal hned několika velkých novinek, mezi něž patří nový dashboard a spuštění zpětné kompatibility. Spolu s upraveným systémem pak přichází i další novinka, a to možnost kompletně přemapovat i standardní Xbox One ovladač.

Původní výsada Xbox One Elite ovladače se tak dostává do rukou všech, i když s několika ústupky. Jedním z nich je fakt, že se nové nastavení ovladače neukládá přímo do gamepadu – pokud si jej tedy přemapujete, nastavení zůstává pouze u konkrétní konzole. Při přechodu třeba ke kamarádovi bude potřeba vše přeházet znovu. U Elite se kompletní konfigurace ukládá přímo ho paměti ovladače.

Dalším omezením je možnost pouze prohazovat konkrétní páry tlačítek, například X za Y. Nemůžete si tak dělat absolutně cokoliv, jako je tomu u Elite, kde je jedinou podmínkou namapování tlačítek A a B, vše ostatní je na hráči. Na druhou stranu konzole umožňuje přemapovat i (drátové) gamepady od ostatních prodejců, nemusí tak jít výhradně o originální Xbox One ovladač.

Vlastní přemapování tlačítek je u standardního Xbox One ovladače dostupné zatím pouze na konzoli s tím, že pro PC bude tato možnost zpřístupněna „někdy později“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama