Novinka Pozvánka do kina: Rychle a zběsile 9

Pozvánka do kina: Rychle a zběsile 9

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 6. 2021 12:00

Dominic Toretto si toho spolu se svými parťáky prožil opravdu hodně. Možná trochu doufal, že konečně sundá nohu z plynu a vychutná si zasloužený klid. Na scéně se však objevuje další protřelý padouch, který Dominica zná mnohem lépe než kdokoliv jiný. Jde totiž o jeho bratra.

Reklama

Jakob (John Cena) rozhodně nezapře, že mu v žilách koluje stejná krev. I jeho přitahuje vůně benzínu a spálených pneumatik, i on se řadí mezi prvotřídní řidiče. S Domem se celé roky neviděl, společnou jízdu životem rozdělila ošklivá hádka po smrti otce. Jakob se stal členem nebezpečné skupiny padouchů, po boku půvabné hackerky Cipher (Charlize Theron) nyní spřádá ďábelské plány, které mohou otřást celým světem. Toretto tedy musí dát znovu dohromady starou partu, aby mohl bratříčkovi zatnout tipec.

I tentokrát se bude cestovat po celém světě. Zběsilá projížďka povede skrz Londýn, Edinburgh, Tokio, džungli Střední Ameriky nebo Ázerbájdžán. A již nyní je jasné, že po sobě hlavní aktéři opět zanechají pořádnou spoušť, v kufru totiž vozí speciální magnety schopné okamžitě odmrštit dotírající bouráky.

Mohlo by se zdát, že většina filmu vznikala před zeleným plátnem, tak tomu ale ve skutečnosti není. Jedna z ukázek nechává nahlédnout za oponu celého spektáklu, kde auta skutečně poletují vzduchem. Vidět je i obzvlášť vypjatá scéna, kdy filmaři nechali auto s kaskadérem rozmáznout o skálu. 

Režie se znovu ujal Justin Lin, který je s touto filmovou sérií neodmyslitelně spjatý, naposledy se postaral o šestý díl. Vysokorozpočtová jízda nabrala kvůli koronavirové pandemii výrazné zpoždění, nyní už ale premiéře nic nebrání. Rychle a zběsile 9 zamíří do kin už už zítra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama