Poprask na turnaji v Dota 2, tým byl diskvalifikován kvůli symbolu podpory ruské invaze na minimapě
i Zdroj: Virtus.Pro
Kuriozity Novinka Poprask na turnaji v Dota 2, tým byl diskvalifikován kvůli symbolu podpory ruské invaze na minimapě

Poprask na turnaji v Dota 2, tým byl diskvalifikován kvůli symbolu podpory ruské invaze na minimapě

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 5. 2022 16:00

Neustále trvající válka na Ukrajině se stejně jako každé hnutí pojí i s různými symboly, které reprezentují určitou stranu, názory či hnutí. Pro Rusko a jeho vojáky byl symbolem „podpory“ znak Z, který se objevoval nejen na vojenské technice, ale také na propagačních materiálech. Zároveň jej používali podporovatelé války a ruské strany. Napříč zbytkem světa se tak tento znak stal nenáviděným a jeho nakreslení může mít vážné dopady.

Reklama

  • Hráč ruského týmu Virtus.Pro namaloval během pauzy v turnaji znak Z na mapu
  • To strhlo obrovskou vlnu kritiky ze strany fanoušků
  • Organizátoři nakonec tým diskvalifikovali, ruský tým ukončil s hráčem spolupráci

To poznal i ruský tým Virtus.Pro. Vzhledem k současné situaci není ruským týmům ani jejich hráčům dovoleno reprezentovat organizace, které mají spojení s ruskými vládními organizacemi. Hráči Dota 2 sekce tak reprezentovali celek Outriders, přičemž se kvalifikovali na evropský turnaj Dota Pro Circuit. Během zápasu proti týmu Mind Games byla v polovině hry vyvolána pauza, kterou si hráči chtěli zkrátit malováním na mapu.

Ivan „Pure“ Moskalenko ale na mapu namaloval znak písmena Z. Ten byl několik vteřin jasně viditelný, dokud jej další spoluhráč nepřemaloval, komentátoři zápasu si toho ale všimli a situaci okomentovali. Fanoušci a diváci začali okamžitě bombardovat nejen tým Outsiders, ale také organizátory, přičemž volali po diskvalifikaci a potrestání. 

Tak se nakonec i stalo. I když hráč Pure natočil video, kde tvrdí, že šlo o omyl, bylo pozdě. Po domluvě s Valve došlo k diskvalifikaci Outsiders. Virtus.Pro následně Moskalenka propustilo a o pár dní ukončilo spolupráci i s trenérem Dota 2 týmu. S celou situací ale nesouhlasí a tvrdí, že takový trest až příliš tvrdý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama