Polští vývojáři z 11 bit nabídnou ještě více her v Game Passu. S Microsoftem uzavřeli novou dohodu
i Zdroj: 11 bit
Novinka Polští vývojáři z 11 bit nabídnou ještě více her v Game Passu. S Microsoftem uzavřeli novou dohodu

Polští vývojáři z 11 bit nabídnou ještě více her v Game Passu. S Microsoftem uzavřeli novou dohodu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 6. 2023 07:15

Fanoušci ledové budovatelské hry Frostpunk se mohou těšit na více her téhož studia v rámci služby Xbox Game Pass. Polský vývojářský tým 11 bit oznámil, že podepsal dohodu s Microsoftem o tom, že do předplatitelské služby přinese část svého herního portfolia. Konkrétní hry ale zatím neoznámil.

Reklama

  • Polští vývojáři z 11 bit uzavírají dohodu o přínosu více her do Game Passu
  • Konkrétně zahrnuté tituly nebyly v tuto chvíli ještě jmenovány

Dohoda přichází poté, co už 11 bit některé své hry Microsoftu nabídly. Dva z dříve vydaných titulů, Frostpunk a This War of Mine Final Cut, jsou již významnými položkami katalogu Xbox Game Pass , a nyní se jeví, že nebudou samy.

Začátkem letošního léta během PC Gaming Showcase studio ukázalo totiž i dřív oznámený Frostpunk 2, pokračování již řečené strategie, která bude v předběžném přístupu na PC dostupná v roce 2024. Zvláště u něj by dohoda s Game Passem tedy potěšila, jelikož její předchůdce službu také navštívil, nicméně není jediný, u koho to lze říct.

Další hrou, kterou by dohoda mohla zasáhnout v pozitivním slova smyslu, je také nepříliš známé The Alters. Zcela nová značka, která vypráví o muži z budoucnosti, jenž se pro své přežití musí duplikovat do svých různých variantů, byla oznámena na loňském PC Gaming Showcase a od té doby se pramálo probírala.

V neposlední řadě je ale také třeba zmínit, že studio 11 bit nedávno odhalilo i další dvě partnerství. V rámci vydavatelských práv uzavřelo dohodu se studii Fool's Theory a Starward Industries, které rovněž oznámily vlastní hry – The Thaumaturge pro PC (od Fool's Theory) a vesmírné putování The Invincible (od Starward Industries), které vyjde jak na PC, tak na konzolích. 

Zatím nebylo ovšem potvrzeno, které tituly z vlastního portfolia 11 bit by byly zahrnuty v nové dohodě s Microsoftem, natož ty, které by byly takto partnerské. Speciální pozornost však i přesto zasluhuje použitá formulace. Vedení studia totiž u jejího oznámení pochvalovalo, že: „Podle názoru společnosti [11 bit] bude mít zpřístupnění her v programu Game Pass významný pozitivní dopad na finanční výsledky společnosti v následujících obdobích." 

Toto prohlášení je tak pro řadu stran jasným kontrastem některých nedávných tvrzení. Výrazně kontrastuje např. nedávné názory ředitele PlayStationu Jima Ryana, který ve své výpovědi pro slyšení FTC vs Microsoft uvedl, že Xbox Game Pass je nejenže pro hry "hodnotově destruktivní", ale že také mluvil se "všemi vydavateli", kterým se služba údajně nelíbí. 

Podobně se lze obrátit i na jiné nezávislé vývojáře a vydavatele, kteří sami téma Game Passu otevřeli. V tomto případě lze nicméně s pochvalou Game Passu z zmínit třeba vývojáře z Wishfully (Planet Of Lana) nebo vydavatelství No More Robots a Wired Productions.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama