Polská akce Witchfire je stále ve vývoji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Polská akce Witchfire je stále ve vývoji

Polská akce Witchfire je stále ve vývoji

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 12. 2018 11:56 3
Reklama

Vzpomínáte si na loňské vyhlašování The Game Awards? Pokud ne, možná vám paměť maličko osvěží název Witchfire. Tato střílečka od autorů Vanishing of Ethan Carter, ale také Painkillera a Bulletstormu, nás loni v prosinci překvapila poměrně působivým trailerem. Od té doby o ní ale prakticky nebylo slyšet. Nemusíte se však bát, práce na ní stále pokračují.

Polské studio The Astronauts je poskládáno z vývojářů, kteří mají v herní branži už nějaké ty zkušenosti. Patrně nejznámějším jménem v ansámblu je Adrian Chmielarz, který v minulosti pracoval třeba v People Can Fly a za svou kariéru jistě stačil načerpal vědomosti o tom, jak má vypadat správná střílečka. Na tomto místě si ale neodpustíme drobnou perličku - Adrian v mládí pracoval na v tuzemsku kultovní adventuře Agent Mlíčňák.

Ale zpět k Witchfire. V novém příspěvku na blogu studia vývojáři uvádějí, že od týmu, který čítá pouhých osm členů, se dá pomalý postup celkem očekávat. Na druhou stranu se v blízké budoucnosti dočkáme pravidelných vývojářských deníčků, které poskytnou nějaké ty zajímavé detaily o hře a její tvorbě.

via Gfycat

Witchfire z videí rozhodně podobnost s takovým Painkillerem nezapře, tentokrát ale budeme hrát za člena církve, který v Evropě 15. století potírá čarodejnice a jinou satanskou verbež. Akce hraje prim a příběh či rozličné cutscény jí rozhodně nebudou stt v cestě. Zároveň se dozvídáme, že ve hře bude k dispozici slušný počet zbraní, údajně jich autoři v tuto chvíli animují celé desítky, zároveň už je hotova celá řada nepřátelských modelů a v současné době finišují práce na systému umělé inteligence. Grafici v posledních dvou letech pracovali na assetech pro mapy s využítím fotogrammetrie a všechny hlavní herní prvky by měly být přípraveny na to, než přijde čas na jejich implementaci.

via Gfycat

Bohužel je jasné, že si na Witchfire ještě nějaký čas počkáme, v příštím roce určitě nevyjde, rok 2020 zní pravděpodobněji. Doufejme, že budou práce bezproblémově pokračovat, tahle akce totiž vypadá hodně zajímavě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama