Podívejte se na uniklou ukázku z filmu Five Nights at Freddy's. Video nevalné kvality prozrazuje, co fanoušky čeká letos v říjnu
i Zdroj: Scott Cawthon
Novinka Podívejte se na uniklou ukázku z filmu Five Nights at Freddy's. Video nevalné kvality prozrazuje, co fanoušky čeká letos v říjnu

Podívejte se na uniklou ukázku z filmu Five Nights at Freddy's. Video nevalné kvality prozrazuje, co fanoušky čeká letos v říjnu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 5. 2023 09:20

Trailer k oficiálnímu filmovému zpracování Five Nights at Freddy's, které se chystá na letošní říjen, unikl na internet ještě před jeho oficiálním vydáním. Trailer zveřejnil v nyní již nedostupném příspěvku uživatel Twitteru @zazaranhoz, který k němu zřejmě získal přístup prostřednictvím průzkumu. Jak už to ovšem na internetu bývá, nic nemizí věčně. I nyní si tak můžete trailer snadno dohledávat a skrze jeho nevalnou kvalitu zjistit, o čem film asi bude.

Reklama

  • Na internetu se objevil údajný trailer z chystaného filmu Five Nights at Freddy's
  • Plného filmu, který se dle videa inspiruje hned několika hrami série, se pak dočkáme 27. října

Vzhledem ke špatné kvalitě videa je tentokrát opravdu neobvyklé obtížné říct, co se na obrazovce děje, a to i v porovnání s jinými obdobnými úniky. Trailer je např. překryt několika vrstvami značení, včetně limitovaného pohledu nebo přidaného textu, takže je skutečně náročné rozeznat, co se ve scéně odehrává. Nicméně není to vždy vyloučené. Jak můžete např. sami slyšet ke konci videa (v čase 2:11), ten, kdo únik nahrál, se zřejmě domnívá, že na v jednom z posledních záběrů může spatřit Springtrapa, což by nasvědčovalo možné inspiraci. Ve hrách se totiž postava Springtrapa použitá až ve třetím díle a dále, takže se zdá, že pokud autoři čerpají z her, nejspíše čerpají ze všech dílů najednou, místo aby je převyprávěli postupně.

Jak už jsme navíc řekli přímo při odhalení data premiéry, které se odehrálo minulý měsíc, Five Nights at Freddy's představuje celovečerní zábavu, takže nepůjde o úplně malou jednohubku. Jak víme z oficiálních materiálů, snímek obsadí do rolí Matthewa Lillarda a Joshe Hutchersona a bude sledovat příběh člena ochranky Mikea Schmidta, který objeví hrůzy čtyř animatronických maskotů z restaurací, kteří zabíjejí návštěvníky po odbití půlnoci. 

V traileru, který trvá něco málo přes dvě a půl minuty, se skutečně objevují záběry na některé z těchto pozoruhodných tvorů. Mimo ikonického Freddyho, kterého si jistě spojíte s řadou reklamních materiálů samotných her, jde např. o praktickými efekty poháněné Bonnie a Chicy, a to jak na pódiu, tak v útočném módu. Kromě toho je zde ale i spousta jiných odkazů, které znáte z her. Z děl vývojáře Scotta Cawthona se zde objevují např. i různé postavy diskutující o tom, že animatronici jsou možná tvorové posedlí duchy mrtvých dětí, ikonický smích Freddyho nebo hudba podobná Toreador March, kterou Freddy hraje vždy tehdy, když se ve hře jde zabít hráče, který spotřeboval přidělenou elektřinu.

Pokud jste si sami trailer zhlédnete, dozajista nám dáte za pravdu, že se film asi příliš nesnaží cílit na nejmladší hráče. Tím spíše, když uvážíme tématiku her. Na druhou stranu, svou premisou se zdá být také o něco více jednoznačný, než jak tomu bylo u her, což sedí s tím, jak na tom byly starší adaptace. V rámci let totiž vzniklo již několik plně licencovaných románových sérií, z nichž každá přinesla několik změn vůči hrám a u nichž sám Cawthon prohlásil, že jsou správné tehdy, když nepodléhají vlastním časovým liniím.

Co se týče aktuální adaptace, u té se prozatím nejspíše nedá hovořit o tom, že by si s časem jakkoli hrála. Namísto toho to vypadá spíš na to, že nás letos v říjnu čeká významná část praktických efektů, trocha toho strašení a zejména spousta známých, ale zato komorních strašidel, které známe z her.

To, co už je známé o něco méně, je možná tak to, jak dopadne rating. Alespoň v současné chvíli není totiž vůbec jasné, zda si film nakonec při uvedení skutečně odnese rating R, tedy hodnocení pouze “pro dospělé”, nebo se pokusí o mírnější zpracování a půjde cestou PG-13. Buď jak buď, v každém případě to nyní vypadá na to, že si film zachová hrůzu i napětí, kterými je série vyhlášená, díky čemuž nelze než doufat, že brzy dorazí i plnohodnotný trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama