PlayStation zveřejnil žebříček nejhranějších her v roce 2023
i Zdroj: EA
Diablo IV Novinka PlayStation zveřejnil žebříček nejhranějších her v roce 2023

PlayStation zveřejnil žebříček nejhranějších her v roce 2023

Dominik Tománek

Dominik Tománek

2. 1. 2024 16:30

Které hry se letos na konzolích PlayStation těšily největšímu zájmu hráčů? Společnost sestavila mapu nejpopulárnějších her, která je však méně poutavá, než by se mohlo na první pohled zdát.

Reklama

  • PlayStation sestavil žebříček nejhranějších her v roce 2023
  • Přehledu dominuje Fortnite 
  • V Asii se vkus hráčů hodně liší

Na závěr minulého roku sestavil PlayStation interaktivní mapu světa, která ukazuje nejhranější hry pro konzole PlayStation 5 i PlayStation 4 v roce 2023 v různých zemích. Výsledky jsou bohužel dosti fádní. 

Ze seznamů by se totiž mohlo zdát, že hrami napěchovaný rok 2023 se vůbec nestal. Ve vybraných regionech, včetně Spojeného království, Irska a některých zemí střední Evropy, bohužel však bez zahrnutí Česka a Slovenska, dominují hry jako Fortnite, Call of Duty a FIFA 23. V USA, Kanadě a Jižní Americe je fotbalový simulátor nahrazen stále populární Grand Theft Auto V. V Argentině se pak do TOP 3 dostala i Rocket League. Fortnite se ukázal být dominantní, obsadil první příčku v prakticky všech zemích. Situace se liší ve směru do Asie.

Asi není překvapivé, že jedinými zeměmi, které se vymykají, jsou Jižní Korea a Japonsko. V Jižní Koreji se na prvním místě umístilo Diablo 4 a na třetím Elden Ring, zatímco Japonsko preferuje Apex Legends a Genshin Impact.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama