PlayStation VR2 čeká brzy další exkluzivita. Taktická akce Firewall Ultra se ozývá s datem vydání
i Zdroj: First Contact Entertainment
Novinka PlayStation VR2 čeká brzy další exkluzivita. Taktická akce Firewall Ultra se ozývá s datem vydání

PlayStation VR2 čeká brzy další exkluzivita. Taktická akce Firewall Ultra se ozývá s datem vydání

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 7. 2023 08:00

Taktická akce Firewall Ultra, která i svým názvem pokračuje ve skvělém Firewall Zero Hour, byla ohlášena loni jako jeden z titulů PS VR 2. Dosud neměla datum vydání, nicméně to se rázem změnilo s novým oznámením jejích autorů. Studio First Contact, které k události přineslo i minutové gameplay video, totiž nově řeklo, že hra vyjde už příští měsíc, a to jako očekávaná exkluzivita pro PS VR2.

Reklama

  • PS VR2 exkluzivita Firewall Ultra už má datum vydání
  • Primárně multiplayerová hra vyjde 24. srpna za sníženou cenu 40 eur
  • Nabídne jednak PvP zápasy 4 proti 4 a dále i PvE pro 4 hráče

First Contact řeklo, že Firewall Ultra vstoupí mezi hráče už 24. srpna, a to za sníženou cenu, kterou vidíme už v předobjednávce. 

Standardní edice bude takto předběžně i nakonec stát digitálně jen 1049 Kč (dle českého PlayStation Storu), zatímco její nadstavba – digital deluxe – zase 1599 Kč. 

Její výhodou je však odemčení čtveřice bonusů, které levnější edice mít nebude. Mezi ně patří: předběžný přístup ke 4 kontraktům, které si držitelé základní edice budou muset pracněji odemknout hraním; dále 4 obleků pro jednotlivé kontraktory; následně 4 kamufláže pro jejich zbraně; a nakonec i zpřístupnění Operation Passu – tedy season passu, jenž autoři nazvali jinak.

Při předobjednání jedné z obou edic rovněž získáte jeden bonus navíc, který je čistě odměnou za předobjednávku. Za projevenou důvěru dostanete do své výbavy legendární samopal Reaper X75 – což je zbraň, kterou pochopitelně ostatní mít nebudou a půjde čistě o unikátní bonus. 

PlayStation VR2 čeká brzy další exkluzivita. Taktická akce Firewall Ultra se ozývá s datem vydání
i Zdroj: First Contact Entertainment

Pokud jde pak o samotné provázání hry s prvním dílem, zde se vývojáři již dřív vyjádřila. Hra je zasazena pět let po událostech jedničky, přičemž zachované jsou některé postavy i místa, nicméně s řadou změn, které změnily jejich stav.

Změny však přináší i sama hratelnost, takže nejde o nic překvapivé. Vzhledem k tomu, že celá značka s druhým dílem přešla z původního PS VR na PS VR2 (a tedy současně i z PS4 na PS5) přináší si několik novinek této generace – jako např. sledování pohybu očí.

Mezi funkce patří tak např. aktivní zavření očí. To slouží konkrétně tomu, abyste se přímo při přestřelce s nepřítelem vyhnuli neblahým účinkům oslepujícího granátu (připomínáme, že hra je čistě ve VR); přičemž jiné efekty zajistí haptická odezva. Ta se totiž připomene hned dvakrát. Jednou přímo z ovladačů PSVR2 Sense, kde se projeví pocitem z ovládání zbraní, a následně ze samotné helmy, kde se aktivuje při poškození či zapnutí noktovizoru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama