PlayStation hledá exkluzivity u více korejských studií. S novými dohodami má cílit i na tvůrce Lies of P
i Zdroj: Neowiz Games
Novinka PlayStation hledá exkluzivity u více korejských studií. S novými dohodami má cílit i na tvůrce Lies of P

PlayStation hledá exkluzivity u více korejských studií. S novými dohodami má cílit i na tvůrce Lies of P

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 7. 2023 10:30

Přestože se aktuální pohled herního světa stále upírá k nedořešené akvizici Activisionu Blizzard, která snad již skončí jedním či druhým způsobem, některé jiné dohody bují více potichu. Podle korejského webu MTN Korea např. Sony v Koreji nyní aktivně nakupuje exkluzivní hry pro PlayStation a také jeví zájem o partnerství s třetími stranami. Společnost se tím údajně chystá rozšířit svůj herní byznys po celém světě, a vedle staršího hledání talentů v Indii a Číně tak nyní chodí i za korejskými vývojáři.

Reklama

  • PlayStation podle neoficiální informace korejského webu zkouší investovat do několika místních vývojářských týmů
  • Jedním z nich mají být i Neowiz Games, kteří chystají Lies of P

Podle MTN Korea (via MP1st), Sony aktuálně jedná s několika korejskými studii, která jsou autory větších her. První je údajně studio Pearl Abyss, které má nyní v přípravě odložené akční RPG Crimson Desert, dále NCSoft (MMO Blade & Soul), Com2uS (mobilní Summoner's War) a také Neowiz Games, autoři Lies of P, jež očekávanou souls-like akci přinesou již toto září, a to paradoxně rovnou v Game Passu.

Skutečnost, že by se tyto dohody měly dít je pak mimo zmínek webu dodatečně podpořena i bohatou minulostí společnosti Sony. Jak totiž v této věci připomíná např. server Push Square, v Japonsku sídlící Sony už dříve investovala do širšího asijského trhu, když např. jednala např. s čínským miHoYo o PS4 verzi Genshin Impact, zatímco Microsoftu ne, a později vyjádřil, že to byla chyba.

Jde-li pak přímo o Koreu, zde se nyní naopak zdá, že akutní zájem pramení z více míst. Prvním je pravděpodobně již řečená. Akvizice Activisionu se s ohledem na Microsoft může jevit jako významné vychýlení rovnováhy konzolového trhu, což Sony vede k reaktivním činům. 

Druhým možným důvodem, vedle kterého lze určitě uvést i další, je pak stoupající prominence místního trhu. V tomto bodě se konkrétně odkazujeme na to, že je to z Asie právě Korea, která ve velkém počtu zplodila řadu úspěšných her, a to jak u nás na západě, tak právě na východě. Příkladem budiž PUBG: Battlegrounds, dřív zvané jen PUBG, které stanulo u zrodu žánru battle royale, či MMO Black Desert a Lineage, jež si drží velký zájem hráčů i přes své relativní stáří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama