Piranha Games odhalují nový MechWarrior. Jedná se o lineárnější pokračování Mercenaries
i Zdroj: Piranha Games
Novinka Piranha Games odhalují nový MechWarrior. Jedná se o lineárnější pokračování Mercenaries

Piranha Games odhalují nový MechWarrior. Jedná se o lineárnější pokračování Mercenaries

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 9. 2023 09:20 2

Ředitel kanadského studia Piranha Games letos v lednu oznámil, že tento podzim bude zásadní pro fanoušky MechWarrioru. Sci-fi značka spadající do loru značky BattleTech se měla právě tehdy dále rozrůst od vydání posledního dílu. Tím byl MechWarrior 5: Mercenaries z roku 2019, kdy jeho nástupce paradoxně nese obdobný název – MechWarrior 5: Clans. Vyvíjen je pro PC, PlayStation a Xbox (bez upřesnění generace konzolí) s plánem na vydání hry někdy v roce 2024.

Reklama

  • Piranha Games oznamují novou hru ze série MechWarrior 
  • Hra ponese název MechWarrior 5: Clans a příběhově bude zasazená těsně po MechWarrior 5: Mercenaries 
  • Strukturou vyprávění bude více lineární a hratelností bude dále simulace
  • Hru pohání Unreal Engine

MechWarrior 5: Clans je i přes svůj název kompletně nová hra z univerza BattleTech, která nabídne vlastní příběh. Hra sice na první pohled svádí k tomu, že by mohla být jen větší standalone dodatek Mercenaries, nicméně vývojáři dali najevo, že tomu tak není. Podle jejich názoru stojí novinka sama o sobě, kdy důvodem pro číslovku 5 je hlavně převzatá hratelnost. 

Tato převzatá hratelnost má být patrná ve všech ohledech. Clans má znovu využívat všechny základní prvky, které přinesl minule vydaný díl – ač ne všechny. Takže bude povědomý, ale i jiný, jako např. v příběhu. 

Podle Piranha Games bude právě linka, kterou budeme sledovat, jedna z největších odlišností celého titulu. V rámci hry se máme oproti otevřenému a procedurálně generovanému Mercenaries dočkat například více lineárního vyprávění, kdy děj bude postaven kolem klanu Smoke Jaguar v konfliktu známém jako Clan Invasion. 

Odehrávat se má v roce 3050 během operace Revival, což byla invaze do Inner Sphere provedená těsně po završení Mercenaries. Děj zavede hráče na početné ručně vytvořené světy, kdy v kůži 5 začínajících pilotů elitní jednotky dostanou celou řadu nových strojů, včetně těch úplně nejlepších, jež mohou dále upravovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama